Blog

De beste methode voor het aanleggen van vloerverwarming De beste methode voor het aanleggen van vloerverwarming
Door COMWO - 20 juni 2022 - Duurzaam, Verwarming & Airco
De beste methode voor het aanleggen van vloerverwarming, is de methode die bij jouw vloer en wensen past. Het klinkt cliché, maar het is wel zo. In deze blog leggen we je uit hoe dat komt en welke methodes je kan gebruiken om het beste resultaat te krijgen.
Lees meer
Slim en energiezuinig vloerverwarming aansturen Slim en energiezuinig vloerverwarming aansturen
Door COMWO - 13 juni 2022 - Duurzaam, Thermostaten, Verwarming & Airco
De vloerverwarming zo slim en energiezuinig mogelijk aansturen? Dat kan als je gebruik maakt van zoneregeling. Door gebruik te maken van zoneregeling kies je ervoor om kamers, ook wel zones, los van elkaar te verwarmen. Omdat je met zoneregeling niet onnodig kamers verwarmt, ga je zuiniger om met energie en bespaar je geld.
Lees meer
Geen drinkwater meer verspillen? Koop een beregeningspomp Geen drinkwater meer verspillen? Koop een beregeningspomp
Door COMWO - 01 juni 2022 - Duurzaam, Waterpompen
Je wilt geen drinkwater meer verspillen bij het besproeien van de tuin? Kies er dan voor om een beregeningspomp aan te schaffen. Een beregeningspomp haalt water uit de sloot, vijver of een andere waterbron of gebruikt regenwater uit de regenton om de tuin te bewateren. Meer voordelen van de beregeningspomp en tips voor het gebruik lees je in deze blog.
Lees meer
Vergelijk de meest verkochte circulatiepompen Vergelijk de meest verkochte circulatiepompen
Door COMWO - 25 mei 2022 - Waterpompen
Je hebt besloten een nieuwe circulatiepomp te kopen, maar wat zijn precies de verschillen tussen de pompen? Kies je bijvoorbeeld voor een pomp van Grundfos met AUTOADAPT of kies je liever voor een pomp van DAB? Vergelijk de meest verkochte circulatiepompen uit ons assortiment, zodat je snel weet welke pomp voldoet aan de wensen en eisen.
Lees meer
Grundfos ALPHA: Wat is het verschil tussen de drie series? Grundfos ALPHA: Wat is het verschil tussen de drie series?
Door COMWO - 24 mei 2022 - Waterpompen
De Grundfos ALPHA1, ALPHA2 en ALPHA3 zijn stuk voor stuk zeer efficiënte circulatiepompen. Van geen enkele ALPHA-circulatiepomp krijg je spijt, maar toch is het goed om eens te kijken naar de verschillen. De ALPHA2 en ALPHA3 hebben bijvoorbeeld AUTOADAPT, en de ALPHA3 is ook nog eens te verbinden met twee verschillende apps. In deze blog vertellen we je meer over de verschillen, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.
Lees meer
Tips voor het aanschaffen van een circulatiepomp Tips voor het aanschaffen van een circulatiepomp
Door COMWO - 10 mei 2022 - Waterpompen
De levensduur van een circulatiepomp is zo een 15 tot 20 jaar. Meestal hoef je dus niet na te denken over het vervangen van de pomp. Is je pomp nu tóch kapot? Of wil je hem vervangen omdat je graag een modern, energiezuinig model wil? Om je te helpen zijn de meest gestelde vragen over het aanschaffen van een circulatiepomp op deze pagina gebundeld.
Lees meer
NIEUW: De kleinste stand-alone rookmelder ter wereld NIEUW: De kleinste stand-alone rookmelder ter wereld
Door COMWO - 06 mei 2022 - Huisbeveiliging
Per 1 juli 2022 zijn rookmelders ook in de bestaande bouw verplicht. Chubb Fire & Security, bekend van de Ajax brandblussers, komt daarom nu met de kleinste stand-alone rookmelder ter wereld: de Cavius rookmelder. De ideale optie voor bestaande woningen die van rookmelders moeten worden voorzien.
Lees meer
Goed voorbereid op brand: brandblussers Goed voorbereid op brand: brandblussers
Door COMWO - 03 mei 2022 - Huisbeveiliging
Je hoopt het nooit mee te maken, brand in je woning of in het bedrijfspand. Tóch is het verstandig om hier goed op voorbereid te zijn. In de serie ‘Goed voorbereid op brand’ gaan we in op verschillende onderwerpen, deze keer: brandblussers.
Lees meer
Mijn circulatiepomp geeft problemen. Is de pomp kapot? Mijn circulatiepomp geeft problemen. Is de pomp kapot?
Door COMWO - 03 mei 2022 - Waterpompen
Problemen met de circulatiepomp komen niet vaak voor. De circulatiepomp, ook wel cv-pomp, is betrouwbaar en heeft een levensduur van 15 tot 20 jaar. Maar tóch kan het voorkomen dat je een keer problemen hebt met de pomp óf dat deze kapot is of lijkt. Hoe weet je zeker dat het aan de pomp ligt? Doe de check!
Lees meer
Uitwisseltabellen: Snel een geschikte vervanger voor je oude pomp
Door COMWO - 29 april 2022 - Waterpompen
Je oude of kapotte pomp vervangen? Maak dan gebruik van een uitwisseltabel. Een uitwisseltabel laat je snel zien welke pomp een geschikte vervanger is voor de oude of kapotte pomp.
Lees meer
Wat zijn de verschillen tussen de standen van de circulatiepomp? Wat zijn de verschillen tussen de standen van de circulatiepomp?
Door COMWO - 26 april 2022 - Waterpompen
De circulatiepomp maakt gebruikt van verschillende pompstanden en deze stand kan je zelf naar wens en behoefte aanpassen. Maar wat zijn precies de verschillen? En wat voor invloed heeft dit op de warmte in huis en op je energieverbruik? Je leest het in deze blog.
Lees meer
Top 5 producten om gas te besparen Top 5 producten om gas te besparen
Door COMWO - 22 april 2022 - Duurzaam
We hebben het allemaal wel gemerkt, de prijs voor energie is ontzettend gestegen. Het is dan ook niet gek dat we proberen om wat gas te besparen. Je kan ontzettend veel tips vinden om gas te besparen: je thermostaat minder hoog, minder lang douchen en zorgen voor extra isolatie zodat je minder warmte verliest én dus minder hoeft te stoken. Maar er zijn ook oplossingen die ervoor zorgen dat je standaard minder óf zelfs helemaal geen gas meer verbruikt.
Lees meer