Naar boven
  • Gratis snelle pakket levering voor bestelling boven de € 30,-
  • Een compleet assortiment om jouw klus af te maken
  • 30 dagen bedenktijd en goede retourvoorwaarden

Dakafwerking plat dak

03 november 2020 - Dakafwerking

Waterafvoer plat dak

Bij schuin aflopende daken maakt je gebruik van een dakgoot, maar bij regenafvoer van een plat dak is dat niet gebruikelijk.

Heb jij een woning met plat dak? Dan is het erg belangrijk om het regenwater snel af te voeren, omdat het gewicht van het water ernstige gevolgen kan hebben voor een plat dak.

Je kunt de dakafvoer van een plat dak op verschillende plaatsen monteren, zoals in het midden of aan de rand met behulp van een zinken dak uitloop. De locatie van de afvoer hangt af van de stroomrichting van het dak, dat wil zeggen, waar het laagste punt van het platte dak is. Naast de zinken uitloop heb je ook een vergaarbak nodig om een grote hoeveelheid aan water op te vangen en regenpijpen om het water af te voeren. Om ervoor te zorgen dat er geen bladeren in jouw hemelwaterafvoer komen, adviseren wij gebruik te maken van een tegelbladvanger. In onze webshop vindt je de Anjo Universele Tegelbladvanger, welke uitermate geschikt is voor de afvoer van je regenwater.

Verwerking regenafvoer plat dak

Het regenwater dat je door middel van een hemelwaterafvoersysteem van het platte dak afvoert, kan op twee manieren worden verwerkt. Je kunt ervoor kiezen om het water direct naar het riool te laten lopen, maar je kunt het water ook hergebruiken door deze op te vangen in een regenton. Door een regenton vulautomaat tussen uw regenpijp te monteren, voer je eenvoudig het regenwater af in een regenton.

Monteren hwa plat dak

Wilt je zelf waterafvoer op een plat dak maken, neem dan zeker een kijkje tussen onze zinken hemelwaterafvoer producten en gereedschappen. Zorg ervoor dat alle HWA artikelen dezelfde diameter hebben, zodat je deze gemakkelijk in elkaar kan schuiven. Naast hemelwaterafvoer verkopen wij diverse soorten bitumen om ervoor te zorgen dat jouw platte dak waterdicht is en blijft.