De voordelen van flexibele waterleidingen

18 juni 2021 - Buizen en koppelingen
Onderwerpen in deze blog:De voordelen van flexibele waterleidingen

Wanneer je de badkamer gaat verbouwen en je wilt de waterleidingen vervangen of verleggen, dan sta je voor de keuze welke waterleidingen geschikt zijn voor jouw project. Vaak wordt er gekozen voor een conventionele koperen buis, maar er zijn ook andere opties. Een flexibele meerlagenbuis van bijvoorbeeld Ke Kelit biedt namelijk veel van de voordelen van de koperen buis, maar niet de nadelen.

De kunststof buizen zijn toepasbaar in elke kamer van het huis. Of het nu de badkamer of de keuken is, door de flexibiliteit kunnen ze overal gelegd worden. Veel installateurs gebruiken buizen voor de aanleg van verschillende waterleidingen in huis, omdat ze geschikt zijn voor water- en cv-aansluitingen.

Voordelen van flexibele waterleidingen ten opzichte van koperen leidingen

De voordelen van flexibele waterleidingen ten opzichte van koperen leidingen zijn:

  • Een flexibele kunststof waterleiding is, zoals het woord al aangeeft, zeer flexibel. Voor de aanleg van leidingen in muren is daarom een meerlagenbuis een betere en makkelijkere optie. Werken in bochten is heel eenvoudig met flexibele kunststof leidingen.
  • De prijs van metaal en koper is een stuk hoger dan dat van kunststof. De flexibele buizen zijn dus een stuk goedkoper dan de koperen of stalen variant.
  • De kunststof buizen kunnen niet roesten, waardoor deze duurzamer zijn dan de conventionele buizen.

Advies voor het leggen van een flexibele waterleiding

  • Wanneer je een waterleiding in een vloer of muur legt, houd dan altijd rekening met de werking van de buis. Bij warme temperaturen kan deze uitzetten. Zorg voor extra ruimte in de geul voor de afwerking. Zo voorkom je scheuren of barsten in de muur.
  • Kies voor gekleurde buizen, zodat je eenvoudig warme en koude waterstromen uit elkaar kan houden.
  • Zorg voor de juiste apparatuur om de buizen op maat te knippen. Een geschikte tang zorgt ervoor dat de buizen rond blijven en dat deze zonder problemen te installeren zijn met verschillende koppelingen.

Wij leveren topkwaliteit buizen, persfittingen/perskoppelingen en andere benodigdheden voor de installatie van jouw leidingen. Alle gangbare maten (16 x 2,0 en 20 x 2,25) zijn leverbaar. Wist je trouwens dat al onze flexibele waterleidingen KIWA-gecertificeerd zijn? Daarmee zijn ze geschikt voor drinkwaterinstallaties.

Bij ons vind je ongeïsoleerde buizen, buizen met isolatie en met extra bescherming (mantelbuis).