Een douchewand plaatsen in 7 stappen

Door COMWO - 08 februari 2022 - Sanitair
Onderwerpen in deze blog:


Een douchewand plaatsen in 7 stappen

Je nieuwe douchewand heb je in huis en je wilt niks liever dan deze meteen in gebruik nemen, maar hoe plaats je een douchewand? In deze blog leggen we je stap voor stap uit wat je precies nodig hebt en welke stappen je moet volgen om de douchewand te plaatsen.

Benodigdheden voor deze klus:

De eerste en belangrijkste stap is het voorbereiden van het plaatsen van de douchewand. Dit doe je door de juiste materialen klaar te leggen, zodat je straks in één keer het stappenplan kan volgen.

De volgende materialen én gereedschappen zijn nodig voor deze klus:

Het stappenplan

Nu je alle benodigdheden hebt, kan je beginnen met het plaatsen van de douchewand.

1. Plaats van de douchewand bepalen

Begin met het bepalen van de plaats waar de douchewand moet komen. Plaats je de douchewand op een douchevloer of douchebak? Bepaal dan het middelpunt van de zijranden. Plaats je de wand op een doorlopende tegelvloer? Kies dan waar je de douchewand wilt hebben. Teken vanaf dit punt een loodrechte lijn op de tegelwand met behulp van een waterpas.

2. Muurprofiel demonteren

Demonteer het muurprofiel volledig zodat je deze in de volgende stap tegen de muur kan schroeven.
Let op: Gooi bij deze stap geen onderdelen weg, deze moet je straks weer gebruiken.

3. Schroefgaten aftekenen

Plak een stukje schildertape op de tegelwand om te voorkomen dat de boor wegglijdt tijdens het boren. Houd het muurprofiel langs de lijn die je in stap 1 hebt getekend en houd deze op de gewenste hoogte. Teken vervolgens met het potlood de schroefgaten voor het muurprofiel.

4. Muurprofiel vastschroeven

Boor de afgetekende gaten met de steenboor. In deze gaten plaats je de pluggen zodat de schroeven stevig in de muur zitten. Houd er rekening mee dat de plug volledig in de muur moet gaan en niet mag uitsteken. Plaats vervolgens het muurprofiel tegen de muur en schroef deze vast. Houd hierbij altijd in de gaten of het profiel nog waterpas zit.

5. Muurprofiel monteren

Monteer de rest van het muurprofiel en stel deze in op de gewenste afstand. In deze stap kan je ook bepalen hoe ver de douchewand naar de muur toe of van de muur af moet staan. De douchewanden van Dynamic Way zijn enkele centimeters verstelbaar, waardoor deze douchewanden voor elke ruimte geschikt zijn.

6. Douchewand plaatsen

Plaats nu de volledige douchewand in het muurprofiel en monteer de stabilisatiestang zodat de douchewand zelf vast blijft staan. Het boren van een gat in de muur voor de stabilisatiestang doe je op dezelfde manier als bij stap 3 en stap 4. Als dit allemaal goed staat dan kan je alle schroeven vastzetten.

7. Afkitten

Om ervoor te zorgen dat alles waterdicht is, moet er gekit worden. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht komt op plekken waar dit niet gewenst is. Goed afkitten zorgt op de lange termijn voor minder onderhoud en voor meer doucheplezier.

Douchewand schoonmaken

Je nieuwe douchewand wil je natuurlijk mooi houden en dat kan je het beste doen door deze goed schoon te houden. Na gebruik je sanitair even afdrogen met een zachte doek is al een stap in de goede richting. Gebruik daarnaast bij het schoonmaken de juiste (niet agressieve) schoonmaakmiddelen.

Wil je meer weten over het schoonmaken van je badkamer en wat de beste producten hiervoor zijn? Lees dan onze blog: ‘Tips om je sanitair mooi en schoon te houden’.