FireX rookmelders en Kidde koolmonoxidemelders

07 september 2021 - Elektra , Huisbeveiliging
Onderwerpen in deze blog:

Beveilig je huis met FireX rookmelders en Kidde koolmonoxidemelders

Als je er zeker van wilt zijn dat je thuis altijd gealarmeerd wordt bij een brand of een verhoogde concentratie koolmonoxide, zorg er dan voor dat je Kidde of FireX rookmelders en Kidde koolmonoxidemelders in huis haalt.

Wist je trouwens dat het vanaf 1 juli 2022 verplicht is om op iedere verdieping een rookmelder te plaatsen? Lees hierover meer in onze blog: Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022.

Rook- en hittemelders van FireX

Bij een brand ontstaat er rook en hitte. Een rookmelder is door de gevoelige optische sensor goed om rook te detecteren, echter op een aantal plekken, zoals in de keuken, in de garage of in de cv-ruimte is het beter om een FireX hittemelder te installeren. Dit voorkomt ongewenste meldingen. Een hittemelder gaat af bij een temperatuur van 58 °C.

FireX koppelbare rookmelders: betrouwbaar en gaat 10 jaar mee

De 230 V FireX rookmelders zijn er in twee uitvoeringen; met een Duracell batterij back-up of met een vast ingebouwde 10 jaar lithium back-up. Alle bedrade 230 V rookmelders hebben een back-up batterij, zodat de rookmelder ook afgaat als de stroom is uitgevallen. De FireX rookmelders zijn speciaal ontwikkeld voor de woningbouw, ze zijn ook geschikt voor studentenhuizen en kleine kantoren.

Kidde stand-alone rookmelders: met 9 V Duracell batterij of vast ingebouwde lithiumcel

De Kidde batterijmelders hebben zich al jaren bewezen als een goede keuze daar waar 230 V melders niet verplicht zijn. Per 1 juli 2022 moet er minimaal een batterijmelder in elke woning per verdieping aanwezig zijn. De beste keuze is de Kidde 10Y29 met 10 jaar levensduur en garantie én voorzien van het Q-label als extra kwaliteitsgarantie.

FireX hittemelders zijn onderling koppelbaar met FireX rookmelders en Kidde CO-melders

Hittemelders detecteren de hitte van het vuur. De FireX KF30 en KF30R 230 V hittemelders zijn snel te monteren melders met een laag stroomverbruik. Maximaal 24 FireX en Kidde 230 V rook-, hitte-, en CO-melders kunnen doorgekoppeld worden.

Val niet ten prooi aan de sluipmoordenaar met de Kidde koolmonoxidemelders

Koolmonoxide, ook wel CO genoemd, staat bekend als een sluipmoordenaar. Koolmonoxide ruik je niet, maar het inademen ervan kan dodelijk zijn. Koolmonoxide komt vrij tijdens de verbranding van gassen, maar ook gas zelf bevat CO-gassen. Plaats daarom altijd een koolmonoxidemelder op de juiste plek in je huis. Wil je weten waar precies? Lees dan onze blog: Waar plaats je een koolmonoxidemelder?