Naar boven
  • Gratis snelle pakket levering voor bestelling boven de € 30,-
  • Een compleet assortiment om jouw klus af te maken
  • 30 dagen bedenktijd en goede retourvoorwaarden

Flexibele waterleidingen

02 oktober 2020 - Buizen en fittingen

Flexibele waterleidingen

Wanneer je een badkamer aanlegt en je wilt de waterleidingen vervangen of verleggen, dan staat je voor de keuze welke waterleidingen geschikt zijn voor jouw project. Een conventionele koperen buis of een flexibele waterleiding die vaak van kunststof zijn gemaakt zijn dan de opties. De flexibele meerlagenbuis van Uponor of Henco is een geschikt alternatief voor de koperen buis.

De kunststof buizen zijn toepasbaar in elke kamer van het huis. Of het nu de badkamer of de keuken is, door de flexibiliteit kunnen ze overal gelegd worden. Vele installateurs gebruiken buizen voor de aanleg van verschillende waterleidingen in huis, omdat ze geschikt zijn voor water en voor cv-aansluitingen.

Voordelen

De voordelen van een flexibele waterleiding ten opzichte van koperen leidingen zijn:

  • Een flexibele kunststof waterleiding is, zoals het woord al aangeeft, zeer flexibel. Voor de aanleg van leidingen in muren is daarom een meerlagenbuis een beter alternatief. Werken in bochten is heel eenvoudig.
  • Doordat de prijs van metaal en koper hoger is dan dat van kunststof, zijn deze buizen ook een stuk goedkoper dan de stalen variant.
  • Daarnaast kan een kunststof buis niet roesten, waardoor deze duurzamer zijn dan de conventionele buizen.

Adviezen voor het zetten van een flexibele waterleiding

  • Wanneer je een waterleiding in een vloer of muur legt, houd dan altijd rekening met de werking van de buis. Bij warme temperaturen kan hij uitzetten. Zorg voor extra ruimte in de geul voor de afwerking. Zo voorkomt u scheuren of barsten in de muur.
  • Kies voor gekleurde buizen, zodat u eenvoudig warme en koude waterstromen uit elkaar kunt houden.
  • Zorg voor de juiste apparatuur om de buizen op maat te knippen. Met een geschikte tang blijven buizen rond en zijn deze zonder problemen te koppelen aan de verschillende koppelingen.

Wij leveren topkwaliteit buizen, persfittingen en alle andere benodigdheden voor de installatie van jouw leidingen. Alle gangbare maten (16 x 2,0 en 20 x 2,25) zijn leverbaar. Al onze flexibele waterleidingen zijn KIWA-gecertificeerd en daarmee geschikt voor drinkwaterinstallaties.

Bij ons vindt je ongeïsoleerde buizen en buizen met isolatie of met extra bescherming. Bekijk hieronder onze flexibele waterleidingen.