Naar boven
  • Gratis snelle pakket levering voor bestelling boven de € 30,-
  • Een compleet assortiment om jouw klus af te maken
  • 30 dagen bedenktijd en goede retourvoorwaarden

Hoe kan ik geld besparen met mijn pomp?

26 oktober 2020 - Waterpompen

Besparing op je verwarming lijkt misschien op het eerste oog helemaal niet interessant. Echter als je beseft dat sommige pompen 24/7 in bedrijf zijn, valt er daadwerkelijk veel winst te behalen. COMWO deelt graag haar kennis en beste tips omtrent besparing. De meeste besparing valt te winnen bij circulatiepompen. Een circulatiepomp pompt het water in een circuit rond. Denk hierbij aan verwarming- en koelsystemen zoals vloerverwarming, radiatoren en zelfs warmtepompen.

Verouderde circulatiepompen draaien standaard continue. Er wordt geen rekening gehouden met het gebruik van je systeem. Nieuwere pompen zijn slimmer, hebben een frequentieregeling en bezitten vaak slimme software. Een voorbeeld hiervan is de Grundfos ALPHA2-serie. De ALPHA2 is voorzien van een AUTOadapt functie. Deze functie kiest het beste werkpunt voor rendement en comfort en vermindert hiermee het energieverbruik tot 80% in vergelijking met traditionele circulatiepompen.

De Wilo Yonos Pico serie heeft een instelbare opvoerhoogte. De opvoerhoogte geeft aan tot hoe hoog de pomp kan pompen; hoe hoger het water gepompt moet worden, hoe minder liter per minuut de pomp kan verpompen. De Wilo Yonos Pico serie speelt hier slim op in.

Deze pompen hebben een instelbare opvoerhoogte (per 0,5 meter) waardoor de pomp niet harder pompt dan nodig.

Hoe bespaart een standenpomp?

De Dab Evosta 2 en de Grundfos ALPHA1 zijn pompen die ingesteld kunnen worden op standen. Er zijn 3 standen: proportionele druk, constante druk en constante snelheid. Alle drie deze standen zijn in te stellen op drie verschillende niveau's.

Deze pompen hebben helaas geen slimme software en pompen dus 24/7. Wij adviseren daarom hier een pompschakelaar bij aan te schaffen.

Hoe kan ik nu al snel besparen?

De meest eenvoudige, goedkoopste en snelste manier om op je huidige pomp te besparen is middels een pompschakelaar. Een pompschakelaar voorziet je pomp van een aan/uit schakeling op basis van temperatuur. De Magnum Eco - en Dynamic Way pompschakelaars worden standaard geleverd met een sensorclip.

De pompschakelaar moet in het stopcontact worden aangesloten en je sluit de pomp aan op de pompschakelaar. De meegeleverde sensorclip dient aangesloten te worden op de warme aanvoerleiding. Wanneer je de temperatuur verhoogt, wordt de warme aanvoerleiding warmer.

De pompschakelaar registreert dit en schakelt de circulatiepomp in. Wanneer je de temperatuur weer omlaag doet, koelt de warme aanvoerleiding weer af. De pompschakelaar registreert dit weer en schakelt je circulatiepomp uit. Dit is de meest effectieve manier om te besparen op je huidige circulatiepomp.

Een slimme pompschakelaar is een kleine investering die snel is terug verdient en zichzelf blijft terug verdienen!