Hoe los je Intergas storing 4 op?

18 juni 2021 - CV ketels
Onderwerpen in deze blog:

Intergas storing 4

Intergas storing 4 geeft aan dat de Intergas cv-ketel geen vlamsignaal heeft gevonden.

Oorzaken van Intergas storing 4

De meest voorkomende oorzaken, én de bijbehorende oplossingen, van Intergas storing 4:

  1. De gaskraan is dichtgedraaid. Test of een ander apparaat dat op gas werkt, wél werkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gasfornuis. Was de gaskraan gesloten? Draai deze dan weer open.
  2. De aarding is niet juist. De cv-ketel heeft een geaarde stroomtoevoer nodig, anders werkt deze niet. Sluit de cv-ketel aan op een geaarde stroomtoevoer. Dit kan je doen door deze aan te sluiten op een geaard stopcontact, maar ook door het ongeaarde stopcontact te vervangen voor een geaard (RA) stopcontact.
  3. Geen of een niet goede ontsteekafstand. Dit zorgt ervoor dat de verbranding niet wordt opgestart. De ontsteekafstand moet juist worden ingesteld. Controleer de ontsteekafstand en pas waar nodig aan.
  4. De gasvoordruk is te laag of valt weg. De gasvoordruk hoort minimaal 20 millibar te zijn. Alles wat lager is, is onvoldoende. Controleer de gasvoordruk en zorg ervoor dat deze weer op het juiste niveau komt.
  5. De sifon is verstopt. De sifon filtert het water van de cv-ketel, hij vangt dus vuil op. Heeft de sifon te veel vuil opgevangen? Dan kan deze verstopt raken. Reinig de sifon zodat je weet dat dit ook weer in orde is.
  6. Er is een probleem met de ontsteekunit of ontsteekkabel, dit kan ervoor zorgen dat er geen verbranding kan worden opgestart. Het vervangen van de ontsteekunit of ontsteekkabel is hierbij de oplossing.