Hoe werkt een Cold Start kraan?

Door Ramon Wesselingh - 10 september 2021 - Sanitair
Onderwerpen in deze blog:Hoe werkt een Cold Start kraan?

We ontvangen regelmatig vragen over de Cold Start kraan. Wat is Cold Start, hoe werkt een Cold Start kraan en wat zijn nou de voordelen? Het werd dus tijd om deze kraan eens in de spotlight te zetten.

Cold Start is een systeem wat steeds meer aandacht krijgt in de markt van de premium keuken- en wastafelkranen. Zo heeft bijvoorbeeld Dynamic Way een hele nieuwe serie keuken- en wastafelkranen van hoge kwaliteit die allemaal zijn uitgerust met het Cold Start systeem.

Wat is Cold Start?

Cold Start is een verzamelnaam voor kranen die opstarten met koud water als de hendel in de neutrale positie staat. Dit betekent dat de hendel bij een wastafelkraan niet meer 180° naar links en rechts gedraaid kan worden, maar alleen recht naar voren en naar links. Bij een keukenkraan gaat de hendel enkel naar boven en naar voren. Doordat er standaard gestart wordt met koud water, gaat de cv-ketel of boiler niet elke keer aan wanneer je de kraan opent. Dit scheelt enorm in stookkosten. Naast dat het goed is voor je portemonnee, help je met dit systeem ook de natuur een handje!

Wat zijn de voordelen van een Cold start kraan?

De Cold Start kraan heeft een aantal voordelen ten opzichte van een conventionele keuken- of wastafelkraan.

  • De Cold Start kraan is tot wel 25% zuiniger en daardoor minder schadelijk voor het milieu.
  • De Cold Start kraan is veiliger voor kinderen omdat de hendel standaard op de koud water stand staat als hij naar voren of naar boven richt.
  • De Cold Start kraan beschermt je tegen het onnodig gebruik van warm water.

Al met al biedt de Cold Start technologie dus een hele verbetering ten opzichte van reguliere kranen. Ben je benieuwd naar alle verschillende Cold Start kranen? Kijk dan bij de kranen van The Dynamic Way.