Honeywell Evohome Smarthome en domotica

18 juni 2021 - Thermostaten
Onderwerpen in deze blog:Honeywell Evohome Smarthome en domotica

Het Honeywell Evohome systeem kan je nóg slimmer maken. Je doet dit door gebruik te maken van Voice Command en/of domotica. Er zijn verschillende soorten software beschikbaar. De meest populaire Voice Assistants zijn:

  • Amazon Alexa
  • Google Home
  • Apple HomeKit

De meest populaire domoticasoftware zijn:

  • Google Home
  • Domoticz
  • IFTTT

Domoticz is minder gebruiksvriendelijk dan de andere domotica systemen.

Wat is Voice Command?

Het woord zelf verraad het natuurlijk al een beetje. Voice Command wil zeggen dat je met je stem een commando geeft. Zo is het mogelijk om met slimme speakers zoals Amazon Alexa en Google Home het Evohome systeem te besturen middels commando's, denk bijvoorbeeld aan 'Hey Google, zet de temperatuur in de woonkamer op 21 graden'. 

Wat is domotica?

Domotica is het toepassen van automatisering bij processen in huis. Zo kan je bij het Honeywell Evohome systeem een aantal regels instellen die het systeem automatisch opvolgt.

Wat is Apple HomeKit?

Apple HomeKit is het domotica platform van iOS. Apple HomeKit kan alleen gebruikt worden op apparaten die Apple HomeKit ondersteunen. Momenteel ondersteunt alleen de Honeywell Lyric T6 serie Apple HomeKit.

Werkt Honeywell Evohome samen met Apple HomeKit?

Het Honeywell Evohome systeem werkt niet samen met Apple HomeKit. De Honeywell Lyric T6 slimme thermostaat en de Honeywell Lyric T6R slimme thermostaat werken wel samen met Apple HomeKit.

Wat kan ik met IFTTT in combinatie met Honeywell Evohome?

IFTTT is domotica software. Het staat voor 'If This Then That' (als dit, dan dat). Met deze software kan je 'regels' maken die het systeem moet volgen. Bijvoorbeeld:

  • Als de temperatuur buiten boven de 25 °C is, dan moet de verwarming uit
  • Als mijn agenda zegt dat ik op vakantie ben, dan moet de verwarming uit
  • Als het begint te sneeuwen, zet dan de verwarming op 21 °C

Het mooie van IFTTT in combinatie met Honeywell Evohome is dat er regels te maken zijn per zone. Zo kun je optimaal gaan besparen met het Evohome systeem.

Waar kun je Amazon Alexa mee koppelen?

Waar kun je Google Home mee koppelen?

Waar kun je Apple HomeKit mee koppelen?