Tips om je huis, kantoor of winkel te verwarmen deze winter

Door COMWO - 20 december 2021 - Verwarming & Airco
Onderwerpen in deze blog:


Tips om je huis, kantoor of winkel te verwarmen deze winter

De winter komt er aan en met de huidige gasprijzen is het aantrekkelijk om je huis, kantoor of winkel op een andere manier te verwarmen dan met gas.

We kunnen heel veel tips vinden met betrekking tot het binnenhouden van warmte, zoals het dichtdoen van de gordijnen als het buiten donker is (extra isolatie) of het blokkeren van de tocht met behulp van tochtstrippen. Maar heb je ook wel eens gedacht aan elektrische verwarming om de ruimte warmer te krijgen?

Elektrische radiator

Een elektrische radiator (ook wel een elektrische kachel) verwarmt de plekken in huis waar de reguliere verwarming niet voldoende is óf waar geen aansluiting is voor centrale verwarming.

Een mooi voorbeeld van een zuinige elektrische radiator is de DRL E-Comfort KLIMA. Deze elektrische radiator, die je bestuurt met de KLIMA App, verwarmt duurzaam en geruisloos en ziet er ook nog eens mooi uit. De DRL KLIMA is verkrijgbaar in 750 watt, 1000 watt, 1500 watt en 2000 watt.

Wat verbruikt een DRL E-Comfort KLIMA nu eigenlijk?

Bij veel elektrische apparaten is het lastig om een verbruiksvraag te beantwoorden, maar de E-Comfort KLIMA met wifi meet het energieverbruik nauwkeurig. Met één druk op de knop weet je precies hoeveel elektriciteit er verbruikt is in de afgelopen 24 uur of in de afgelopen 7 dagen.

Elektrische badkamerradiator

Een elektrische badkamerradiator is ideaal om de ruimte én je handdoeken te verwarmen en te drogen. De DRL E-Comfort CLAUDIA is een veel gekozen badkamerradiator. Deze radiator heeft een digitale thermostaat waarmee je ook een dag/week programma kan instellen. Ook heeft deze radiator een boost functie waardoor hij snel warm is. Daarnaast is de elektrische handdoekradiator, net als elke andere elektrische kachel, gemakkelijk te monteren.

Hoe bepaal je welke radiator geschikt is?

Als je wilt weten welke elektrische radiator geschikt is voor jou, dan kan je dit uitrekenen met behulp van ons stappenplan.

Vloerverwarming

Wil je het verwarmen van je huis helemaal goed aanpakken? Kies dan voor elektrische vloerverwarming van The Dynamic Way. Deze vloerverwarmingsmat is geschikt om tegels, laminaat en vinyl te verwarmen. De matten zijn makkelijk en snel te installeren vanwege het zelfklevende materiaal. Daarnaast is de mat ook zeer dun (3 mm) en hierdoor kan de mat eenvoudig geëgaliseerd worden op de vloeroppervlakte.

Doordat de elektrische vloerverwarmingsmat dicht op de vloeroppervlakte wordt geïnstalleerd zal de vloer snel worden verwarmd voor extra comfort. Om deze reden is de mat erg geschikt voor vloeroppervlaktes in badkamers en toiletten, logeerkamers, (thuis)kantoren en andere ruimtes waar extra comfort op prijs wordt gesteld.

Nieuw in ons assortiment: een luchtgordijn

Ben je op zoek naar ultieme luxe? Kies dan voor het FLOWAIR luchtgordijn van DRL Products. Luchtgordijnen, ook wel warmtegordijnen, zijn erg geschikt voor winkels en kantoren. Maar ook thuis biedt dit een uitkomst als het gaat het om het binnenhouden van de warmte.

Het luchtgordijn is voorzien van een ingebouwde bewegingssensor, deze activeert het luchtgordijn wanneer dat nodig is. Daarnaast zorgen de bedieningsschakelaars aan de zijkant van het apparaat ervoor dat je de luchthoeveelheid en het vermogen makkelijk kan aanpassen naar jouw behoefte.


Wil je nog op een andere manier besparen op gas?

We hebben niet alleen gas nodig om het huis te verwarmen, maar ook om ons water voor bijvoorbeeld de douche of het bad te verwarmen. Zoals je misschien wel begrijpt, kan je hier dus ook nog flink besparen op gas. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische boiler van Nefit, zoals de Nefit Elektrische Boiler Tronic 150 liter, of de Itho Daalderop Mono-3 elektrische boiler 150 liter. Daarmee kan je zelfs de meeste ligbaden vullen. De boiler zorgt er ook nog eens voor dat je direct warm water tot je beschikking hebt en bespaart daarmee dus ook nog water. Je hoeft niet onnodig koud/lauw water meer weg te spoelen.