Tips om je sanitair mooi en schoon te houden

Door COMWO - 10 januari 2022 - Sanitair
Onderwerpen in deze blog:


Tips om je sanitair mooi en schoon te houden

Het toilet en de badkamer schoonmaken is voor velen van ons niet de meest favoriete taak in het huishouden. Toch moet het gebeuren… Naast dat een schone badkamer fijn is voor jezelf, is het ook erg belangrijk voor het behoud van je sanitair.

Verschillende materialen

In de badkamer wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, denk bijvoorbeeld aan een wasbak van keramiek of kunststof, een glazen douchewand zoals deze van The Dynamic Way en een wastafelkraan van verchroomd RVS of geborsteld RVS.

Verschillende materialen, kranen

Al deze materialen zijn over het algemeen goed schoon te maken met milde schoonmaakmiddelen. In deze blog geven we je algemene onderhoudstips, vertellen we je alles over de juiste schoonmaakmiddelen, maar ook over wat je beter kan laten staan.

Algemene onderhoudstips voor je sanitair

Er zijn een aantal algemene onderhoudstips om je sanitair mooi en schoon te houden:

  • Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen
  • Maak het sanitair regelmatig schoon
  • Vergeet bij het schoonmaken niet de muren en de vloer
  • Maak de gereinigde oppervlakken altijd droog
  • Let op met het gebruik van haarkleurmiddel, shampoo, douchegel, vloeibare zeep, bleekmiddel en water boven 65 °C. Deze producten kunnen je sanitair beschadigen. Is dit toch op (bijvoorbeeld) je wastafel terecht gekomen? Spoel deze dan goed na met water.
  • Droog de kranen en douches af na gebruik. Doe dit met een zachte doek. Hiermee houdt je het sanitair langer vrij van kalkaanslag.

Schoonmaakmiddelen voor je sanitair

Bij COMWO hebben we een aantal producten in het assortiment opgenomen om het schoonmaken van je sanitair gemakkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan de HG Badkamerreiniger. Deze reiniger bevat geen schuurmiddelen of agressieve bestanddelen en is daarom veilig voor glazuur, chroom, email, kunststof en geverfde oppervlakken. De badkamerreiniger bevat geen schuurmiddelen en is ook geschikt als sop- of dweilproduct.

Heb je een mooie douchewand geplaatst van glas? Dan wil je niets liever dan deze goed en streeploos schoon houden. Onze tip: HG Glasreiniger. Deze raamreiniger reinigt de ramen intensief en ontvet ze, zonder dat het ammonia en spiritus bevat. Het product is pH-neutraal. Dit wil zeggen dat de raamreiniger omliggende materialen (zoals; verf, lak en kunststof) niet aantast en bovendien heel mild is voor de handen. Uiteraard kan je ook de spiegel(s) reinigen met de glasreiniger.

Glazen douchewand

Heb je last van kalk? Kies dan voor HG kalkweg schuimspray of HG Kalkweg concentraat. De schuim zorgt ervoor dat het product langer kan inwerken en het tast chroom, glazuur en voegen niet aan. Het concentraat is uitermate geschikt voor het verwijderen van hardnekkige aanslag van kalk. Daarnaast verwijdert deze professionele ontkalker ook roestvlekken, urinesteen en kopergroen. Het product mag met recht een professionele kalkverwijderaar worden genoemd, want het is krachtig en toch veilig voor alle materialen die in de badkamer of het toilet verwerkt zijn, zoals chroom, roestvaststaal, keramiek, glazuur, glas en kunststoffen. 

Ben je op zoek naar een ‘alles-in-1’-middel voor de toiletruimte? Kies dan voor de HG Toiletruimte reiniger spray. De HG toiletruimte reiniger is een fris ruikende en sneldrogende sprayreiniger voor het snel en gemakkelijk dagelijks hygiënisch reinigen van alles in de toiletruimte. Onze toilet spray is geschikt voor de toiletbril, de buitenkant van de toiletpot, de stortbak, het fonteintje, de kraan en zelfs de deurkruk.

Toilet

Toch schimmel in de badkamer?

Heb je, ondanks het zorgvuldige schoonmaken, toch schimmel in de badkamer? Gebruik dan de HG schimmelreiniger. HG schimmelreiniger vernietigt direct en eenvoudig alle schimmels in de badkamer, waardoor de vieze zwarte plekken verdwijnen. Geschikt voor onder andere tegel-, siliconenvoegen en stucwerk. Deze schimmelreiniger heeft een unieke schuimformule, een minder penetrante geur, is nog beter op de schimmel te richten en geeft natuurlijk minder kans op spatten.

Help, de afvoer is verstopt!

Een niet doorstromend doucheputje waardoor de badkamer blank staat of een slecht doorlopende afvoer in de wasbak is erg vervelend. Om dit snel en gemakkelijk te verhelpen kies je voor de HG vloeibare ontstopper. De vloeibare ontstopper werkt grondig en effectief en tast de kunststof leidingen niet aan. Dit product is een gebruiksklaar ontstoppingsmiddel en hoeft niet verdund te worden, waardoor er minder kans op spatten bestaat.

Bovendien verergert de verstopping door de HG vloeibare ontstopper nooit, wat bij poeder- of korrelproducten door ophoping wel kan gebeuren.

‘Verboden middelen’

Naast de bovenstaande tips hebben we ook een aantal middelen die wij écht willen afraden:

  • Producten met zoutzuur, azijn, andere zuren of chloor
  • Fosforhoudende (industriële) reinigingsmiddelen
  • Agressieve reinigingsmiddelen en schuurmiddelen
  • Schuursponsjes, staalwol en microvezeldoeken (ook microvezeldeken bevatten vaak kleine schuurdeeltjes die krassen kunnen achterlaten)

Ook willen we het je afraden om verschillende schoonmaakmiddelen met elkaar te mengen. De verschillende ingrediënten kunnen namelijk op elkaar reageren en je sanitair beschadigen.

De tip om je mat zwarte kranen mooi te houden

Een mat zwarte kraan van The Dynamic Way is een echte eyecatcher, maar heeft, zoals elke mat zwarte kraan, nog wat extra’s nodig om deze uitstraling te behouden.

Om jouw mat zwarte kranen te voorzien van een extra beschermlaag kan je de kranen in de autowax zetten. Autowax voorkomt dat viezigheid en kalk de laklaag van de kranen aantast. Vuil kan minder goed hechten en er is minder kans op lakbeschadiging.

Wastafel met mat zwarte kraan