Naar boven
  • Gratis snelle pakket levering voor bestelling boven de € 30,-
  • Een compleet assortiment om jouw klus af te maken
  • 30 dagen bedenktijd en goede retourvoorwaarden

Waarom een perskoppeling met RVS pershuls?

06 oktober 2020 - Buizen en fittingen

Bij de installatie van cv-leidingen uit kunststof zorgt een perskoppeling voor de aansluiting of vertakking van de leiding. Een goede aansluiting tussen de leidingen is natuurlijk van cruciaal belang: voor de aansluiting wordt de pershuls dicht geperst op de leiding met een persmachine. Het materiaal waaruit deze hulzen vervaardigd worden, heeft een grote impact op de levensduur van een perskoppeling. De gevolgen van een slechte verbinding zijn niet te overzien. Zowel op korte als lange termijn kan dit leiden tot een aantal complicaties:

  • De druk op het leidingsysteem is niet goed.
  • Er ontstaan lekkages en het systeem kan worden opengebroken.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom zijn perskoppelingen voorzien van een aantal speciale eigenschappen waardoor u telkens een perfect passende koppeling heeft, die nooit lekt.

RVS pershuls

Perskoppelingen zijn voorzien van een pershuls uit RVS en niet uit messing zoals bij andere merken. Onbewerkt messing is immers zeer vatbaar voor elektrische corrosie. RVS daarentegen is bestand tegen corrosie en heeft een uitermate goede aansluiting met ieder merk van MLC meerlagenbuis. Zeker wanneer het leidingsysteem in beton wordt gelegd speelt dit een grote rol, want al tijdens het hard worden van het cement treedt hier corrosie op.

Ook is RVS sterker dan onbewerkt messing. Dit zorgt ervoor dat de pershulzen beter en langer vast blijven zitten. Het hele productassortiment aan rechte koppelingen, knie koppelingen en t-stuk koppelingen beschikt over RVS pershulzen. Ook alle muurplaten en aansluitbochten hebben roestvrijstalen hulzen.

Meer voordelen van perskoppelingen van Uponor of HencoExtra dikke O-ring

Bij het gebruik van twee kleine rubberen ringen is de aansluiting met de buis nooit zo sterk. Een dubbel zo groot oppervlak zorgt voor deze feilloze connectie.

Kunststof aanslaghuls

Tussen de pershuls en koppeling zit een kunststoffen aanslaghuls. Dit zorgt ervoor dat de meerlagenbuis niet direct tegen de koppeling aan zit. Een directe aansluiting zorgt ook weer sneller voor corrosie.

Visuele controle

Om zeker te zijn dat de meerlagenbuis correct wordt geïnstalleerd, is de buis van een visuele controle voorzien. Aan het eind van de aanslaghuls is een kleine ronde opening. Indien de buis helemaal tot tegen de kunststoffen aanslaghuls is geschoven, ziet u de buis in de opening.

Installeren kan met ieder merk persmachine

Voor de installatie van Maincor RVS perskoppelingen heeft u geen nieuwe persmachine nodig. Elk merk persmachine waarbij de kop voorzien is van een U-profiel, kan naadloos perskoppelingen vast persen. Om een goede pers te hebben moet de diameter van de perskop wel overeenstemmen met de diameter van de koppeling.