Wat is de best geteste thermostaat?

18 juni 2021 - Thermostaten
Onderwerpen in deze blog:

Welke thermostaat heb ik nodig?


Bekijk welke thermostaat voldoet aan jouw behoeften.

Lees meer over alle soorten thermostaten

Best geteste thermostaat volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond deed onderzoek naar slimme thermostaten (september 2020) en concludeert dat het investeren in een slimme thermostaat onmiskenbaar voordelen levert in de zin van extra wooncomfort en soms een flinke energiebesparing. Ook meldt de Consumentenbond dat digitale (on)veiligheid en het updatebeleid vanuit de fabrikant aandachtspunten zijn van deze ‘kleine computertjes’. Wees je daarvan bewust wanneer je overweegt een slimme thermostaat aan te schaffen.

Top 8 slimme thermostaten uit de test van de Consumentenbond:

  1. Tado Slimme Thermostaat (Starterskit v3+)
  2. Google Nest Learning Thermostat (v3)
  3. Eneco Toon Slimme thermostaat
  4. Google Nest Thermostat E
  5. Honeywell Lyric T6R
  6. Honeywell Evohome
  7. Nefit Moduline Easy (vervangen door de Nefit/Bosch EasyControl)
  8. Remeha eTwist

In ons assortiment bieden we de nummers 2, 5, 6 en 8 uit de test aan. De verschillen tussen de thermostaten zijn klein, maar we lichten er graag een paar uit. De Google Nest Learning Thermostat springt er met de hoogste score van 7,8 uit wanneer het gaat om aandacht voor veiligheid en privacy. De Honeywell Lyric T6R blinkt met de op een-na-hoogste score van 7,6 dan weer uit op gebruiksvriendelijkheid van het thermostaatkastje.

Welke slimme thermostaten heeft COMWO?

Voor het maken van de juiste keuze kan je een kijkje nemen op de productpagina, daar staan alle thermostaten op merk en type gesorteerd. Zo kan ook jij binnenkort kennismaken met het gemak van de slimme thermostaat!

Bekijk het assortiment

Hoeveel kan ik besparen met een slimme thermostaat?

Hoeveel je kan besparen verschilt per woning en is afhankelijk van je wensen ten aanzien van comfort en energiebesparing. De uiteindelijke besparing wordt beïnvloed door het type woning, de leefruimte en het huidige energieverbruik. Als je je echter bedenkt dat gemiddeld 45% van de energierekening opgaat aan verwarming is het voor te stellen dat er flink wat te besparen valt.

Zoneregeling zorgt voor de grootste winst. Hiermee verwarm je alleen de ruimtes waar iemand zich bevindt en wordt er dus geen energie verspild aan het verwarmen van ‘lege’ ruimtes.

Heb ik een abonnement nodig bij een slimme thermostaat?

Nee, als je een slimme thermostaat koopt bij ons in ieder geval niet. In ons assortiment zijn alle slimme thermostaten verkrijgbaar zonder abonnement.