Wat is de beste draadloze thermostaat?

Door COMWO - 22 september 2021 - Thermostaten
Onderwerpen in deze blog:

Wat is een draadloze thermostaat?

In tegenstelling tot bedrade thermostaten wordt een draadloze thermostaat niet rechtstreeks aangesloten op de cv-ketel. Belangrijk om te begrijpen is dat er twee verschillende interpretaties zijn van 'draadloze thermostaten'. Sommige thermostaten staan draadloos in verbinding met de cv-ketel, maar worden via kabelvoeding voorzien van stroom. Andere thermostaten zijn volledig draadloos en werken op batterijen. Beide typen thermostaten bieden wij aan.

Bekijk het assortiment

Kan een draadloze thermostaat aangesloten worden op elke cv-ketel?

Wanneer de draadloze thermostaat voorzien is van aan/uit aansturing is deze altijd geschikt voor alle cv-ketels. Het kiezen voor een aan/uit thermostaat is dus een veilige keuze. Wanneer je voor energiebesparing kiest, kan je beter voor een modulerende aansturing gaan. Het is echter per cv-ketel verschillend of deze geschikt is voor een modulerende aansturing. Als je niet uit je hoofd weet wat voor cv-ketel je hebt, dan kan je de sticker of het logo op je cv-ketel raadplegen. Hierop staat vaak vermeld welk type cv-ketel het is. Mocht het hier niet staan, dan vind je het ongetwijfeld in de gebruiksaanwijzing. 

Kan je dan helaas nog niet ontdekken welk type cv-ketel je hebt? Raadpleeg dan de website van de fabrikant van je toestel.

Waarom een draadloze thermostaat?

Als we de draadloze thermostaat gaan vergelijken met een bedrade thermostaat, zien we verschillende voordelen. Een draadloze thermostaat neem je bijvoorbeeld eenvoudig mee naar een andere kamer. Wanneer je een groot gedeelte van de dag in de keuken doorbrengt, moet deze kamer wel op de gewenste temperatuur zijn. Als de thermostaat in de woonkamer hangt zal deze een andere temperatuur meten dan in de keuken. Om ervoor te zorgen dat de gewenste temperatuur in de keuken wordt bereikt, wordt de thermostaat meegenomen naar de keuken. Op deze manier bepaal je overal vandaan de temperatuur in huis.

Top 5 beste draadloze thermostaten

Het is lastig om te bepalen wat de beste draadloze thermostaat is. Qua prestaties en opties verschillen de draadloze thermostaten namelijk niet veel van elkaar. Wat de beste draadloze thermostaat is hangt af van jouw persoonlijke behoefte.

Onze top 5 beste draadloze thermostaten:

  1. Honeywell Home Lyric T6R (Slimme draadloze thermostaat met tafelstandaard op stroom): Wanneer je opzoek bent naar een draadloze thermostaat met tafelstandaard, is de Honeywell Home Lyric T6R de juiste keuze. Deze slimme thermostaat is op afstand te besturen en kan mee worden genomen naar andere kamers. De communicatie tussen de cv-ketel en de thermostaat is draadloos, enkel de thermostaat zelf moet met een kabel worden aangesloten aan het netstroom. Deze Honeywell thermostaat is voorzien van een uitgebreid klokprogramma en is zelflerend.

  2. Remeha eTwist slimme thermostaat draadloos (Slimme draadloze thermostaat met tafelstandaard op batterij): De nieuwste innovatie is de draadloze thermostaat van Remeha, de eTwist RF. Deze eerste Remeha draadloze thermostaat is op afstand bestuurbaar en kan overal worden geplaatst. De thermostaat werkt op batterijen en kan ook via de app bestuurd worden. Deze thermostaat is voorzien van een gebruiksvriendelijk scherm waardoor het door iedereen te bedienen is. De Rehema eTwist is ook geschikt om aan de muur te hangen.

  3. Honeywell Home Round connected (Slimme draadloze thermostaat aan de muur): Voor een slimme thermostaat welke volledig draadloos aan iedere muur kan worden gehangen, is de Honeywell Home Round connected aan/uit een geschikte keuze. Deze thermostaat bestuur je op afstand met de app (via je tablet of smartphone) en heeft in tegenstelling tot de andere Honeywell Round modellen de mogelijkheid om een klokprogramma in te stellen via de app. De bijgeleverde gateway zorgt ervoor dat er een klokprogramma wordt ingesteld via de app.

  4. Honeywell Home T4R draadloze klokthermostaat (Draadloos aan de muur of met tafelstandaard): Deze Honeywell Home T4R is altijd een geschikte keuze. Met de meegeleverde RF-module sluit je namelijk de thermostaat zowel aan/uit als modulerend aan. Bij deze draadloze thermostaat van Honeywell heb je zelf de keuze of deze aan de muur wordt gehangen of met een tafelstandaard wordt neergezet in de kamer.

  5. Honeywel Home Round wireless – aan/uit (Draadloos aan de muur): Wil je een volledig draadloze thermostaat voor aan de muur, dan is de Honeywel Home Round wireless - aan/uit een geschikte keus. Deze Honeywell draadloze thermostaat is een voordelige thermostaat welke je overal in huis op kan hangen. Met de aan/uit sturing is deze Honeywell draadloze thermostaat geschikt voor nagenoeg iedere cv-ketel.

Dit zijn volgens ons de beste draadloze thermostaten van dit moment. Voor het gehele assortiment draadloze thermostaten kan je hier kijken.