Welke perskoppelingen zijn er?

Door Ramon Wesselingh - 21 juli 2021 - Buizen en koppelingen
Onderwerpen in deze blog:Welke perskoppelingen zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende perskoppelingen verkrijgbaar. Bij ons kan je terecht voor perskoppelingen van de merken Ke Kelit, Henco en Uponor, maar welke kies je? En welke variant kies je?

De laatste jaren zit de ontwikkeling van de perskoppeling enorm in de lift, waardoor er veel nieuwe modellen en technieken zijn ontwikkeld. Dit is uiteraard voordelig voor jou als consument, omdat dit meer mogelijkheden biedt bij het plaatsen van een nieuwe installatie of bij het vervangen van een bestaande installatie. Hieronder vind je een overzicht van alle koppelingen met daarbij ook een korte omschrijving. Zo krijg je een duidelijk beeld van alle perskoppelingen die wij aanbieden.

Ke Kelit

Ke Kelit is een Oostenrijks familiebedrijf en richt zich sinds 1945 op het ontwikkelen van leidingsystemen voor verschillende toepassingen. Eén van de leidingsystemen die Ke Kelit produceert is de Kelox serie. Bestaande uit een breed assortiment koppelingen biedt Ke Kelit Kelox een oplossing voor iedere situatie.

Ke Kelit pers

Ke Kelit perskoppelingen zijn voorzien van de nieuwste techniek op het gebied van leidingssystemen en bieden een gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Beschikbare maat: 16 mm tot en met 50 mm
Geschikt voor persbek: U/UP

 • Pers messing
  De messing uitvoering van de Kelox koppeling is al jaren de meest verkochte serie binnen het Ke Kelit assortiment. Een messing body met RVS pershulzen zorgt voor een stevige en betrouwbare verbinding.

 • Pers PPSU
  De PPSU versie van de Ke Kelit perskoppeling is vrij recent op de Europese markt gekomen en biedt dé oplossing voor veel traditionele problemen. Door de PPSU kunststof body heb je geen last meer van warmteverlies of een te lage druk weerstand. Corrosie in de leidingen komt ook niet meer voor. Daarnaast biedt het geringe gewicht van deze koppeling tal van praktische voordelen tijdens het verwerken.

Ke Kelit steek

De Ke Kelit Protec steekkoppeling is de manier om gemakkelijk en snel een betrouwbare verbinding te maken tussen kunststof leidingen

Beschikbare maat: 16 mm tot en met 32 mm
Geschikt voor persbek: zonder persen

 • Protec steek messing
  De Protec series van Ke Kelit biedt een gemakkelijke en stevige verbinding, maar dan zonder gereedschap. Ja, je leest het goed. De Protec koppelingen kunnen geïnstalleerd worden zonder het gebruik van een perstang. Door de unieke steektechnologie is het mogelijk om een waterdichte en betrouwbare verbinding te creëren. De buis dient vooraf gekalibreerd te worden waarna je slechts de buis in de koppeling moet steken. De messing variant heeft een messing body en een doorzichtige kunststof steekhuls om zeker te zijn dat de verbinding tot wel 10 bar waterdicht is.

 • Protec steek PPSU
  Naast de messing versie is er van de Protec koppelingen ook een PPSU variant. Met deze koppelingen heb je alle voordelen in één pakket. De PPSU koppelingen zorgen voor weinig warmteverlies, hebben een hoge drukbestendigheid, zijn gemakkelijk te installeren en hebben bovenal een betrouwbare verbinding.

Henco

Henco is een Belgisch bedrijf en houdt zich sinds 1992 bezig met de productie en verkoop van koppelingen en meerlagenbuizen. Naast de traditionele meerlagenbuizen en koppelingen biedt Henco deze ook aan voor gas, iets wat niet vaak voorkomt. Door een hoge kwaliteit materialen te gebruiken en een speciaal productieproces te hanteren kan Henco echter voldoen aan alle eisen om hun koppelingen het GASTEC QA keurmerk te mogen geven.

Beschikbare maat: 16 mm tot en met 32 mm
Geschikt voor persbek: TH

 • Pers PVDF
  De PVDF varianten zijn de meest verkochte perskoppelingen die door Henco geproduceerd worden voor alle toepassingen die geen gas bevatten zoals verwarming en drinkwater. Door gebruik te maken van het hoogwaardige PVDF kunststof kan Henco zich onderscheiden van andere merken en kunnen zij voordelen bieden die met traditionele messing koppelingen niet behaald kunnen worden. Denk hierbij aan drukbestendigheid, een laag gewicht en zeer gering warmteverlies.

 • Pers GAS
  De speciale GAS reeks van Henco koppelingen zijn ontwikkeld voor het transport van gas door meerlagenbuizen. Deze buizen en koppelingen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. Door het gebruik van hoogwaardig materiaal beschadigen de buizen niet door de chemische samenstelling van verschillende soorten gas. De speciale O-ringen in deze koppelingen zullen niet degraderen en garanderen dus een veilige afdichting.

Uponor

Naast Ke Kelit en Henco worden ook Uponor perskoppelingen geleverd uit het ruime assortiment van COMWO. Uponor is op de Nederlandse markt één van de grootste merken op het gebied van leidingsystemen. De producten van Uponor zijn van goede kwaliteit maar worden slechts in een beperkte maatvoering geleverd.

Beschikbare maat: 16 mm tot en met 32 mm
Geschikt voor persbek: U/UP

 • S-Press Plus messing
  De S-Press plus koppelingen van Uponor zijn gemaakt van hoogwaardig messing met een pershuls van RVS. Tussen de messing body en de RVS-pershuls zit een kunststof ring om corrosie te voorkomen tussen de twee metalen. Dit zorgt voor een betrouwbare en langdurige verbinding. Tevens hebben de S-Press koppelingen een folie over de RVS-pershuls die in verschillende kleuren aangeeft welke maat de koppeling heeft. Deze kleuren zijn ook te vinden op de corresponderende persbekken waardoor je altijd de juiste maat persbek hebt. De folie is na het persen gemakkelijk te verwijderen om er zeker van te zijn dat je een goede persverbinding hebt.

 • S-Press Plus PPSU
  De PPSU variant van de Uponor S-Press biedt dezelfde voordelen die de messing variant ook heeft, alleen met een PPSU body. PPSU zorgt voor een aantal voordelen tegenover messing zoals een lager warmteverlies, een hogere drukweerstand en meer elasticiteit in het materiaal. Daarnaast zijn de PPSU koppelingen voordeliger in aanschaf en bieden zij om die reden een betere prijs/kwaliteit verhouding.