Naar boven

Meerlagenbuizen

Op rol, met isolatie of mantelbuis.
Kies een categorie
Sorteren

Meerlagenbuis online kopen

Wij hebben in ons assortiment verschillende soorten flexibele buizen. U heeft keuze uit meerlagenbuizen op rol, met isolatie of in mantelbuis. Ook zijn er losse mantelbuizen verkrijgbaar. De flexibele meerlagenbuizen zijn in diverse afmetingen en kleuren beschikbaar, zoals de gangbare maten 16 mm meerlagenbuizen en 20 mm meerlagenbuizen, maar ook grotere in diameters voor de grote projecten. Deze flexibele buizen zijn uit voorraad leverbaar en zeer scherp geprijsd.

PE-RT meerlagenbuizen

De flexibele meerlagenbuis voor sanitair en cv is grotendeels van Poly Ethylene Raised Temperature (ook wel: PE-RT) gemaakt. Het belangrijkste kenmerk is een hoge temperatuurresistentie en de flexibiliteit van de leidingen, zoals de naam al doet vermoeden (flexibele buis). De flexibele meerlagenbuizen zijn gemakkelijk met de hand te buigen of met een machine. Zo kunnen de flexibele buizen iedere vorm aannemen die u wilt!

Extra isolatie rondom de buis

De flexibele buis met isolatie is geschikt voor alle sanitaire en verwarmingstoepassingen, ook drinkwaterinstallaties. De buis wordt vervaardigd uit de volgende vijf lagen: een binnen- en buitenlaag van PE-RT, hechtmiddel en een tussenlaag van aluminium. Vervolgens worden de leidingen voorzien van isolatie uit polyethyleenschuim met een gesloten celstructuur en met aan de buitenzijde een scheur resistant weefsel. Op die manier wordt het binnendeel goed beschermd, ook bij het schuren langs betonnen elementen. Zelfs met de dikste diameter qua isolatie behoudt de flexibele buis zijn flexibiliteit.

De buis is gemakkelijk te buigen met de hand of met een buigveer. De flexibele buis met isolatie beschikt over het KIWA keurmerk.

Extra bescherming met een mantelbuis

De flexibele buis in mantelbuis is geschikt om de flexibele buizen te beschermen. De flexibele mantelbuis wordt door veel installateurs gebruikt bij de installatie van cv, vloerverwarming of sanitair. De zwarte, rode en blauwe mantelbuizen zijn uit polyethyleen (PE) vervaardigd en vrij van halogenen. Hierdoor zijn de buizen bestand tegen bijna alle stoffen (alcohol, brandstoffen, vetten en minerale oliën), maar niet tegen sterk geconcentreerde oxiderende zuren.

De flexibele buis in mantelbuis beschikt over het KIWA keurmerk.

Meerlagenbuis gereedschap

De gereedschappen van Rothenberger, Uponor, Henco en Fix zijn geschikt voor de artikelen in ons assortiment. De gereedschappen zijn geschikt voor het installeren van sanitair, centrale verwarming en vloerverwarming. In ons assortiment vindt u onder andere buizensnijders, pijpscharen, buigveren en -tangen, handtackers, ontbraamgereedschap en meer.