Naar boven
Cv ketels
Cv ketels
Cv ketels

CV ketels

Traditioneel en zuinig verwarmen
Het verschil tussen een combiketel en een solo ketel

De keuze voor een combi ketel of een solo ketel is de eerste afweging bij de zoektocht naar een nieuwe cv ketel, maar wat is het verschil tussen deze twee type ketels?

Ontdek jouw keuze
Hoe kiest u de juiste energiezuinige HR ketel?

Een HR ketel kan verschil maken in uw energie rekening. Wij raden aan om een cv-ketel te kiezen welke zich aanpast aan je levenspatroon. Hiermee bespaar je in verbruik.

Lees hier hoe
Alles over concentrische en parallelle rookgasafvoer

Wat voor type HR ketel je heb, heeft ook invloed op het type afvoer van rookgassen. Wij leggen daarom uit wat de verschillen zijn in afvoermogelijkheden.

Lees verder
De best geteste cv-ketels van 2020

Wat zijn de best geteste cv-ketels van 2020? In september 2019 heeft de consumentenbond een uitgebreide test gedaan welke nog volledig aansluit op het huidige aanbod.

Bekijk de uitslag
Onze hardlopers & aanbiedingen

Nieuwe CV ketel kopen?

 

Is je oude cv-ketel aan vervanging toe? Wil je een nieuwe cv-ketel kopen? Je hebt bij ons een ruime keuze uit scherp geprijsde cv-ketels. Je schaft waarschijnlijk niet vaak een nieuwe cv-ketel aan. Daarom helpen wij je zoveel mogelijk om de juiste cv-ketel aan te schaffen. Op de pagina cv-ketel informatie vindt je uitleg over cv-ketels.

Ons assortiment bestaat ook uit een groot assortiment van cv-ketel gerelateerde artikelen. Denk aan de aansluitingen, expansievaten en rookgasafvoer. Bijzonder zijn onze vervangingsonderdelen. Meer dan honderd ketel-specifieke onderdelen kun je binnen enkele dagen in huis hebben.

Wij hebben alle bekende merken op voorraad, zoals Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant en Atag. Deze cv-ketels uit ons assortiment zijn van hoogstaande kwaliteit, zodat je de aankomende jaren geniet van veel warmtecomfort.

Elektrische cv-ketel

Elektrische cv-ketels vragen veel stroom gebruik. Stroom is momenteel duurder dan gas, waardoor je rekening een stuk hoger kan uitvallen met een elektrische cv-ketel. Wanneer je zelf stroom opwekt door bijvoorbeeld zonnepanelen, is een elektrische cv-ketel interessant. Voor ons zijn de voordelen van de elektrische cv-ketel echter nog niet opgewassen tegen de voordelen van de energiezuinige HR ketel. 

Cv-ketel onderhoud

Doorgaans wordt een cv-ketel jaarlijks onderhouden door een monteur. Alhoewel sommige cv-ketels prima jarenlang zonder onderhoud kunnen functioneren raden wij toch altijd aan om onderhoud periodiek in te plannen. Zo weet je zeker dat je het maximale uit jouw cv-ketel haalt. En zeg nou eerlijk: het plots moeten vervangen van een cv-ketel vanwege achterstallig onderhoud? Daar zit niemand op te wachten. Wij helpen je monteur graag een eindje op weg met deze cv-ketel onderdelen, waaronder onderhoudssets.

Veiligheid voorop met een koolmonoxidemelder

Koolmonoxide (CO) staat bekend als ‘sluipmoordenaar’. Het gas is niet zichtbaar en je kunt het ook niet ruiken of proeven. Koolmonoxide is een verbinding die ontstaat bij onvolledige verbranding van koolstofhoudende stoffen zoals aardgas, hout en olie.
Koolmonoxide kan ontstaan bij slecht onderhouden of slecht functionerende installaties zoals geisers.

Hoe kan ik CO-vergiftiging voorkomen?

  • Kijk kritisch naar het verbrandingstoestel
  • Ventileer goed
  • Plaats een koolmonoxidemelder
Begin hier met het beveiligen van uw woning.

Cvketelopruiming.nl

Voorheen waren wij onder andere bekend als