Naar boven
10.000 artikelen uit voorraad leverbaar, groothandel, installateur
10.000 artikelen uit voorraad leverbaar, groothandel, installateur
10.000 artikelen uit voorraad leverbaar, groothandel, installateur

Cv-ketels

Traditioneel en zuinig verwarmen
Kies een categorie
Sorteren

Nieuwe cv-ketel?

Het verschil tussen een combiketel en een solo ketel

De keuze voor een combi ketel of een solo ketel is de eerste afweging bij de zoektocht naar een nieuwe cv ketel, maar wat is het verschil tussen deze twee type ketels?

Ontdek jouw keuze
Hoe kiest u de juiste energiezuinige HR ketel?

Een HR ketel kan verschil maken in uw energie rekening. Wij raden aan om een cv-ketel te kiezen welke zich aanpast aan je levenspatroon. Hiermee bespaar je in verbruik.

Lees hier hoe
Alles over concentrische en parallelle rookgasafvoer

Wat voor type HR ketel je heb, heeft ook invloed op het type afvoer van rookgassen. Wij leggen daarom uit wat de verschillen zijn in afvoermogelijkheden.

Lees verder
De best geteste cv-ketels van 2020

Wat zijn de best geteste cv-ketels van 2020? In september 2019 heeft de consumentenbond een uitgebreide test gedaan welke nog volledig aansluit op het huidige aanbod.

Bekijk de uitslag 

Nieuwe cv-ketel kopen?

Is je oude cv-ketel aan vervanging toe? Wil je een nieuwe cv-ketel kopen? Je hebt bij ons een ruime keuze uit scherp geprijsde cv-ketels. Je schaft waarschijnlijk niet vaak een nieuwe cv-ketel aan. Daarom helpen wij je zoveel mogelijk om de juiste cv-ketel aan te schaffen.

Ons assortiment bestaat ook uit een groot assortiment van cv-ketel gerelateerde artikelen. Denk aan de aansluitingen, expansievaten en rookgasafvoer. Bijzonder zijn onze vervangingsonderdelen. Meer dan tweehonderd ketel-specifieke onderdelen kun je binnen enkele dagen in huis hebben.

Wij hebben alle bekende merken op voorraad, zoals Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant en Atag. Deze cv-ketels uit ons assortiment zijn van hoogstaande kwaliteit, zodat je de aankomende jaren geniet van veel warmtecomfort.

Elektrische cv-ketel

Wil je gas besparen of wil je helemaal van het gas af? Dan kan een elektrische cv-ketel een oplossing zijn. Goed om te weten is dat het energieverbruik over het algemeen hoger is dan bij een cv-ketel op gas. Je hebt namelijk meer energie nodig om je huis te verwarmen. Wek je zelf energie op met behulp van zonnepanelen? Dan zorgt deze energie ervoor dat jouw energierekening niet hoeft te stijgen. Elektrische cv-ketels vind je niet in ons assortiment. Dit is omdat wij vinden dat de voordelen van deze ketel nog niet zijn opgewassen tegen de voordelen van een energiezuinige hr-ketel.

Cv-ketel onderhoud

Doorgaans wordt een cv-ketel jaarlijks onderhouden door een monteur. Alhoewel sommige cv-ketels prima jarenlang zonder onderhoud kunnen functioneren raden wij toch altijd aan om onderhoud periodiek in te plannen. Zo weet je zeker dat je het maximale uit jouw cv-ketel haalt. En zeg nou eerlijk: het plots moeten vervangen van een cv-ketel vanwege achterstallig onderhoud? Daar zit niemand op te wachten. Wij helpen je monteur graag een eindje op weg met deze cv-ketel onderdelen, waaronder onderhoudssets.

Veiligheid voorop met een koolmonoxidemelder

Koolmonoxide (CO) staat bekend als ‘sluipmoordenaar’. Het gas is niet zichtbaar en je kunt het ook niet ruiken of proeven. Koolmonoxide is een verbinding die ontstaat bij onvolledige verbranding van koolstofhoudende stoffen zoals aardgas, hout en olie.
Koolmonoxide kan ontstaan bij slecht onderhouden of slecht functionerende installaties zoals geisers.

Hoe kan ik CO-vergiftiging voorkomen?

  • Kijk kritisch naar het verbrandingstoestel
  • Ventileer goed
  • Plaats een koolmonoxidemelder
Begin hier met het beveiligen van uw woning.