Naar boven

Expansievaten

Vangt de druk uit uw cv-installatie op
Sorteren

Waarom een expansievat?

Een expansievat kan de levensduur van uw HR ketel verlengen en zorgen voor een veilige verwarmingsinstallatie. Het krimpen en uitzetten van water tijdens het verwarmen en verkoelen zorgt voor drukverschillen in uw cv-installatie.

Met een expansievat worden normale drukverschillen, die kunnen optreden in uw cv-installatie, opgevangen. De inhoud van een expansievat wordt bepaald door de capaciteit van uw cv-installatie. Naast de rookgasafvoer kunt u met het complete Fix expansievat pakket uw cv-ketel aansluiten, zowel in geheel nieuwe situaties als in bestaande situaties.

Expansievat vervangen

Heeft u een cv-ketel? Dan heeft u ook een expansievat nodig.

Gebruik een expansievat koppeling

Een expansievat vervangen kan een hele klus zijn om zelf te doen! Om deze te vervangen dient het water uit de cv installatie afgetapt te worden. Als alternatief om het expansievat te vervangen zonder water af te tappen is een expansievat koppeling de oplossing. Deze wordt tussen de expansievatbeugel en expansievat geplaatst en sluit het systeem af bij het vervangen van het expansievat.

Expansievat kopen

Is uw huidige expansievat lek? Of wilt u een expansievat voor uw nieuwe cv-ketel. Wij hebben complete expansievat cv pakketten voor u samengesteld. Of u nu alleen een expansievat wilt kopen of een totaal expansievat cv-ketel pakket, wij bieden onze klanten de keus tussen pakketten van 18 - of 25 liter.

Expansievat ontluchten

Boven het expansievat zit in de expansievatbeugel een ontluchtingsstop, deze dient af en toe ontlucht te worden net zoals alle radiatoren.

Om dit te vereenvoudigen adviseren wij om een luchtafscheider te plaatsen, deze haalt automatisch het lucht uit de cv installatie. Om het plaatje helemaal compleet te maken kunt u ook kiezen voor een lucht/vuil afscheider. Zowel lucht als vuil worden uit de cv installatie gehaald.