Naar boven
  • Gratis snelle pakket levering voor bestelling boven de € 30,-
  • Gratis snelle vracht levering voor bestelling boven de € 200,-
  • 30 dagen bedenktijd en goede retourvoorwaarden

HR ketels

Hoog Rendement ketels

HR ketel kopen

Gaat u een nieuwe HR ketel kopen? Goede keus! Dat betekent dat u de keuze heeft gemaakt om uw cv installatie in uw woning optimaal te regelen. Het is nu van belang dat u inzicht krijgt in welke CW waarde en hoeveel uw HR ketel moet hebben. Op basis hiervan kunt u kiezen voor een combiketel of een solo ketel.

Wat is een HR ketel?

Hoog rendement ketels (afgekort HR-ketels) zijn de populaire en zuinigste cv-ketels in Nederland. Bij een HR ketel wordt een dusdanig hoog rendement behaald van boven de 100% of meer. De perfecte keuze voor zowel uw portemonnee als het milieu. Hoe gaat dat in zijn werking? Eigenlijk heel simpel. Dankzij de ingebouwde warmtewisselaar in een HR-ketel gaat er geen warmte verloren. De HR ketel hergebruikt de warmte in de waterdamp om efficiënter te verwarmen en op die manier minder gas te stoken. 

Wat is de beste HR ketel?

De beste HR ketel hangt sterk samen met het rendement en de comfort waarde. Het rendement is afhankelijk van de comfort waarde (CW) van de HR ketel. Koop niet een HR ketel met een lage comfort waarde, want dan zal de HR ketel vaker of harder moeten werken om aan uw warmtevraag te voldoen. Op die manier verbruikt een HR ketel meer vermogen dan nodig. De grootte van uw woning en de warmtevraag bepalen welke HR ketel het beste is voor u. Bekijk hier wat de door Consumentenbond best geteste cv ketels zijn.

Beste rendement

Haal het beste rendement met een HR ketel van Comwo. Onze HR ketels kunnen ook prima samenwerken met een zonneboiler of warmtepomp. Op deze manier haalt u het niet alleen het hoogste rendement uit uw nieuwe HR ketel, maar ook uit uw (toekomstige) warmtepomp of zonneboiler. 

Wat is de gemiddelde levensduur van een HR ketel?

Gemiddeld gaat een cv-ketel ruim 15-20 jaar mee. Dit is bevestigd door onderzoek vanuit de Consumentenbond. HR ketels gaan erg lang mee, soms tot wel ruim 20 jaar. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat de ketel goed wordt onderhouden. Hiervoor kunt u onderhoudscontracten afnemen bij een installateur. Mogelijk moeten er eens bepaalde onderdelen vervangen worden. Wij proberen daarom zoveel mogelijk losse onderdelen aan te bieden.