Naar boven

HR ketels

Hoog Rendement ketels
Kies een categorie
Sorteren

HR ketel kopen

Ga je een nieuwe HR ketel kopen? Goede keus! Dat betekent dat je de keuze hebt gemaakt om jouw cv installatie in je woning optimaal te regelen. Het is nu van belang dat je inzicht krijgt in welke CW waarde en hoeveel vermogen jouw HR ketel moet hebben. Op basis hiervan kun je kiezen voor een combiketel of een solo ketel.

Wat is een HR ketel?

Hoog rendement ketels (afgekort HR ketels) zijn de populaire en zuinigste cv-ketels in Nederland. Bij een HR ketel wordt een hoog rendement behaald van boven de 100%. De perfecte keuze voor zowel je portemonnee als het milieu. Hoe gaat dat in zijn werk? Eigenlijk heel simpel. Dankzij de ingebouwde warmtewisselaar in een HR-ketel gaat er geen warmte verloren. De HR ketel herbruikt de warmte in de waterdamp om efficiënter te verwarmen en op die manier minder gas te stoken. 

Wat is de beste HR ketel?

De beste HR ketel hangt sterk samen met het rendement en de comfort waarde. Het rendement is afhankelijk van de comfort waarde (CW) van de HR ketel. Laat je niet verleiden tot de aanschaf van een HR ketel met een lage CW waarde omdat deze voordeliger in aanschaf zou zijn. De ketel zal dan harder moeten werken om aan jouw warmtevraag te voldoen, waardoor je veel meer energie verbruikt dan nodig zou zijn. Op die manier verbruikt een HR ketel meer vermogen dan nodig. De grootte van je woning en de warmtevraag bepalen welke HR ketel het beste is voor jou. Bekijk hier wat de door de Consumentenbond best geteste cv ketels zijn.

Beste rendement

Haal het beste rendement met een HR ketel van Comwo. Onze HR ketels kunnen ook prima samenwerken met een zonneboiler of warmtepomp. Op deze manier haal je het niet alleen het hoogste rendement uit jouw nieuwe HR ketel, maar ook uit je (toekomstige) warmtepomp of zonneboiler. 

Wat is de gemiddelde levensduur van een HR ketel?

Gemiddeld gaat een cv-ketel ruim 15-20 jaar mee. Dit is bevestigd door onderzoek vanuit de Consumentenbond. HR ketels gaan erg lang mee, soms wel meer dan 20 jaar. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat de ketel goed wordt onderhouden. Hiervoor kun je onderhoudscontracten afnemen bij een installateur. Mogelijk moeten er soms bepaalde onderdelen vervangen worden; wij proberen daarom zoveel mogelijk losse onderdelen aan te bieden.