Naar boven

Rookgasafvoer

Onmisbaar voor een veilige en juiste afvoer van rookgas
Kies een categorie
Sorteren

Rookgasafvoer cv ketel

Het rookgasafvoer assortiment dat wij aanbieden bevat diverse geveldoorvoeren, dakdoorvoeren en afvoerbuizen voor uw cv-installatie. Er komen rookgassen vrij tijdens het verbrandingsproces van een cv-ketel voor warm water en/of verwarming. De rookgasafvoer zorgt dat de rookgassen op een veilige wijze naar buiten gaan.

Concentrische rookgasafvoer

Twee buizen in een buis, dat is kort gezegd wat concentrische rookgasafvoer is. Een concentrische rookgasafvoer buis is dubbelwandig waardoor de afvoer van verbrandings- of rookgassen zijn gescheiden van de toevoer van schone lucht.

Deze constructie is erg veilig. Een cv-ketel sluit namelijk wanneer er te weinig aanvoer van schone lucht is. Mocht de de binnenste buis dus zijn gaan slijten waardoor gassen zich vermengen met de toevoer van schone lucht, dan zal de cv-ketel dit direct merken en in “storing” modus gaan.

Parallelle rookgasafvoer

Het tegenovergestelde is parallelle rookgasafvoer. Dit is tevens in Nederland nog altijd de meest gangbare afvoer en de meeste cv-ketels zijn hierop afgestemd. In dit systeem worden er 2 buizen gebruikt, één voor de afvoer van verbrandings- of rookgassen en één voor de toevoer van schone lucht.
Alhoewel concentrische rookgasafvoer wordt gezien als veiliger is parallelle rookgasafvoer veilig indien dit op de juiste manier is geïnstalleerd.

Wilt u extra veiligheid creëren? Overweeg dan een koolmonoxidemelder.

Flexibele rookgasafvoer

Het kan zijn dat de rechte rookgasafvoer niet past in uw situatie. Hiervoor bieden wij flexibele rookgasafvoer aan. Onze Burgerhout Miniflex flexibele buizen zijn geschikt om zelfs in de meest ingewikkelde situaties een goede rookgasafvoer te installeren.

Rookgasafvoer dakdoorvoer

Dakdoorvoer voor uw rookgasafvoer vindt u in de merken Burgerhout en Cox Geelen. Indien de monteur de rookgasafvoer zal vervangen zijn bovenstaande dakdoorvoeren uitermate geschikt voor de mooiste en veiligste afwerking.