Naar boven

Dak & zink

Bescherm het dak met de juiste dakbedekking en
een zinken hemelwaterafvoer

Kies een categorie
Sorteren
Regenton vulautomaat of bladafscheider monterenBladvanger

Is er al een regenpijp, maar wil je toch nog een regenton vulautomaat of bladafscheider monteren? Wij vertellen je hoe je dat doet.

Lees verder
Maatvoeringen hemelwaterafvoerregenafvoer

B47, M44, 80 mm, je hebt het allemaal vast wel voorbij zien komen. Maar welke maat zinken hemelwaterafvoer past bij jouw klus?

Lees het hier
Regenwater afvoeren van een plat dak

Voorkom lekkage en schade aan het huis. Bescherm het platte dak tegen het gewicht van regen en monteer een hemelwaterafvoer.

Lees verder
Zink op maat bestellen bij onze zinkfabriek

Gebruik onze unieke service en bestel zink op maat. Maak en bestel online je ontwerp en binnen enkele dagen heb je het al in huis.

Start de applicatie

Zink op maat

Het kan zo zijn dat de standaard maten die we aanbieden, niet aansluiten bij het dak waarop je aan het werk bent. In onze zinkfabriek maken we daarom zink op maat. Met onze maatwerk zink applicatie zorg je voor op maat gemaakte bakgoten, klangen, kilgoten, deklijsten en zinken platen. Het maatwerkprogramma past de tekening direct aan wanneer je de gegevens/maten invoert. Zo krijg je meteen een goed beeld van het product. Ook zie je direct de prijs staan, deze prijs is inclusief btw. Maatwerk zink bestellen doe je dus gemakkelijk en snel bij COMWO.

Zinken hemelwaterafvoer

Een zinken hemelwaterafvoer bestaat uit meerdere onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een zinken regenpijp die je vastzet met een wrong en een beugel, een zinken bocht of sprongstuk en een regenton vulautomaat mét bladvanger. Maak je een hemelwaterafvoer voor een plat dak? Vergeet dan zeker niet de kiezelbak in combinatie met een stadsuitloop om ervoor te zorgen dat het water snel het dak verlaat.

Onze hemelwaterafvoer producten zijn beschikbaar in verschillende maten: 60 mm, 70 mm, 80 mm en 100 mm. Welke maat je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van het dak en dus van de hoeveelheid regenwater die afgevoerd moet worden. Onze zinken dakgoten zijn verkrijgbaar als mastgoot of bakgoot in de maten: M30, M37, M44, B30, B37 en B44. Wil je meer lezen over de maatvoering van zink? Lees dan onze blog hierover.

Voordelen van zink

Buiten dat al onze zinken producten van hoogwaardige kwaliteit zijn, heeft een hemelwaterafvoer gemaakt van zink nog een aantal voordelen:

  • Zink heeft een zeer lange levensduur
  • Zink is duurzaam en dus een verantwoorde keuze
  • Zink is een natuurlijk materiaal en dus 100% recyclebaar
  • Zink heeft een authentieke uitstraling

Dak en isolatie

Een zinken hemelwaterafvoer beschermt het dak tegen overtollig hemelwater, maar ook de dakbedekking is van groot belang. Dakbedekking beschermt het dak tegen verschillende weersinvloeden zoals regen, hagel, sneeuw en wind. In ons assortiment hebben we dakbedekking van hoge kwaliteit, waaronder EPDM dakbedekking en bitumen dakbedekking.

Ga je ook meteen voor dakisolatie? Kies dan voor PIR isolatieplaten. Deze platen zijn stevig, licht van gewicht en hebben een hoge isolatiewaarde. Door deze hoge isolatiewaarde is het mogelijk om dun te isoleren.