Naar boven

Beugels

Gootbeugels en regenpijp beugels om je hemelwaterafvoer op zijn plek te houden

Kies een categorie
Sorteren

Gootbeugels

Gootbeugels zijn geschikt om dakgoten, zoals mastgoten of bakgoten, te monteren. Gootbeugels zijn verkrijgbaar in verschillende modellen/uitvoeringen, groottes en ook met verschillende graden. Kies bijvoorbeeld voor een gootbeugel met staart, een gootbeugel voor aan de muur of een renovatiemodel/u-model. Je kan bij ons terecht voor gootbeugels voor bakgoten en gootbeugels voor mastgoten die passen bij de volgende goten: B30, B37, B44, M30, M37 en M44.

Gootbeugels met staart of tapgat

Gootbeugels zijn verkrijgbaar met of zonder staart en met of zonder tapgat. Een staart wordt ook wel een lip genoemd. Deze kan worden omgevouwen om de goot vast te klemmen. De staart van 45 graden bevestig je onder een schuin dak, de staart van 90 graden onder een vlak gedeelte.

Een tapgat zorgt ervoor dat je een hoeklijn kan bevestigen. Het voordeel van een hoeklijn is dat de dakgoot hier steviger van wordt. De hoeklijn zet je vast aan elke beugel met behulp van boutjes.

Gootbeugels voor aan de muur

Gootbeugels voor aan de muur hebben een u-model. Deze beugels zijn gemaakt van zink en worden gebruikt voor zowel de mastgoot als bakgoot. De beugel kan vlak tegen de muur gemonteerd worden en neemt dan ook niet veel ruimte in.

Gootbeugels renovatiemodel

Gootbeugels zijn ook verkrijgbaar als zogenaamd ‘renovatie model’. Ze lijken op de standaard gootbeugels voor aan de muur (u-model). Deze beugels zijn gemaakt van zink en worden gebruikt voor zowel de mastgoot als bakgoot. De beugel kan vlak tegen de muur gemonteerd worden en heeft aan de onderkant een extra steun.

Regenpijp beugels

De regenpijp die langs je huis loopt, zet je uiteraard vast met beugels. Zo blijft de hemelwaterafvoer op zijn plek. Er zijn verschillende beugels op de markt gebracht, zoals de standaard scharnierende beugel, een beugel met zadel en een regenpijp beugel met pen.

Regenpijp beugel met zadel

Vind je een wrong helemaal niks en wil je een nog luxere uitstraling? Kies dan voor een zadel, zoals bijvoorbeeld de Fix regenpijp beugel/zadel klaverblad geschikt voor 80 mm of 100 mm. Deze beugel/zadel is soepel, waardoor het vastzetten om de regenpijp gemakkelijk gaat. Het glanzende, zinken zadel met klaverblad laat jouw gevel nog meer stralen. Maak je gevel helemaal af door de zinken regenpijpbeugel met een ronde of vierkante siernagel te bevestigen.

Gootbeugels en regenpijp beugels monteren

De (scharnierende) beugels kan je gemakkelijk aan de muur bevestigen met een schroef, ook wel een stokeind of houtdraadpen. Deze schroeven/stokeinden zijn beschikbaar in verschillende maten.

Je kan er ook voor kiezen om een regenpijp beugel met een stalen pen aan te schaffen. Deze pen zit vast aan de beugel, maar de montage is nog steeds erg eenvoudig. Je boort een gat in de stenen of de muur. Daar stop je een plug in en daarna kan je de steekpen (ook wel inslagpen) erin slaan. Doordat de regenpijp scharnierend is, kan je de beugel openen en zo de regenpijp erin plaatsen.

Zinken HWA in alle maten

Ben je op zoek naar producten voor je hemelwaterafvoer? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zinken regenpijp van 80 mm? Of zoek je een vergaarbak zink die geschikt is voor een regenpijp van 100 mm? Bekijk dan ons assortiment.