Naar boven

Gootbeugels

Voor het stevig bevestigen van je bakgoot of mastgoot

Sorteren

Gootbeugels zink: dakbeugels, muurbeugels en renovatiebeugels

Dakbeugels, muurbeugels en renovatiebeugels doen allemaal hetzelfde, ze zorgen dat de dakgoot op zijn plek blijft. Ondanks dat ze dezelfde functie hebben, zijn er wel wat verschillen.

Een dakbeugel wordt onderaan het schuine dak vastgezet, de muurbeugel en de renovatiebeugel monteer je aan de muur. De renovatiebeugel heeft, ten opzichte van de muurbeugel, een extra steun. Deze extra steun monteer je ook aan de muur, zo zit je dakgoot steviger vast dan ooit.

Gootbeugels met een lip of tapgat

Gootbeugels zijn verkrijgbaar met of zonder staart en met of zonder tapgat. Een staart wordt ook wel een lip genoemd. Deze kan worden omgevouwen om de goot vast te klemmen. De staart van 45 graden bevestig je onder een schuin dak, de staart van 90 graden onder een vlak gedeelte.

Een tapgat zorgt ervoor dat je een hoeklijn kan bevestigen. Het voordeel van een hoeklijn is dat de dakgoot hier steviger van wordt. De hoeklijn zet je vast aan elke beugel met behulp van boutjes.

Gootbeugels in verschillende maten

De gootbeugels voor de bakgoot zijn verkrijgbaar in de volgende maten: B30, B37, B44 en B55. De gootbeugels voor de mastgoot zijn verkrijgbaar in de volgende maten: M30, M47 en M44.

Zinken HWA in alle maten

Ben je op zoek naar producten voor je hemelwaterafvoer? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zinken regenpijp van 80 mm? Of zoek je een vergaarbak zink die geschikt is voor een regenpijp van 100 mm? Bekijk dan ons assortiment.