Naar boven

Bevestigingsmateriaal

Stevig bevestigingsmateriaal voor (goot)beugels, isolatieplaten en meer

Sorteren

Spaanplaatschroeven, houtschroeven en isolatieplaatschroeven met of zonder volgplaat

Spaanplaatschroeven, ook wel universele schroeven, zijn veruit de meest gebruikte schroeven. Ze worden niet alleen gebruikt voor alle houtsoorten, maar ook voor ander plaatmateriaal. De spaanplaatschroef heeft een dunne schacht, een diepe schroefdraad en een scherpe punt. Door deze kenmerken draait de schroef recht en vlot het materiaal in.

Wanneer kies je voor spaanplaatschroeven, ook wel houtschroeven, als het aankomt op dak- en zinkwerk? Denk bijvoorbeeld aan het bevestigen van een nieuwe dakgoot aan je houten schuur. Zorg er wel voor dat je schroef van RVS is, want een elektrolytisch verzinkte schroef is niet geschikt voor gebruik buitenshuis (behalve met een extra coating). RVS is minder vatbaar voor corrosie en daarom dus erg geschikt voor buiten.

Ga je de beugels voor de dakgoot bevestigen aan een stenen muur? Dan kan je de spaanplaatschroeven niet gebruiken. Kies voor schroeven en pluggen die geschikt zijn voor jouw muur.

Ben je van plan om isolatieplaten te gebruiken en wil je deze bevestigen met schroeven? Kies dan voor isolatieplaatschroeven in combinatie met volgplaten/drukverdeelplaten. Deze schroeven zijn extra lang, zodat je de isolatieplaten stevig kan bevestigen. Wil je er zeker van zijn dat de schroeven goed passen en goed grip hebben? Kies dan voor schroeven die minimaal 3 centimeter langer zijn dan de dikte van de isolatieplaat.

Platkop

Een platkop schroef heeft een taps toelopende kop, die in de ondergrond verzinkt. Een schroef kan verzinken als de ondergrond, het hout, zacht genoeg is of als het boorgat geruimd is met een verzinkboor zoals deze van Wolfcraft. Verzonken schroeven zorgen voor een mooie afwerking.

Alles voor je dak en hemelwaterafvoer

Het juiste bevestigingsmateriaal is van groot belang, maar ben je ook op zoek naar de beste isolatieplaten of de juiste dakbedekking voor jouw platte dak? Of zoek je iets speciaals en ga je liever voor maatwerk zink? Bekijk ons assortiment.