Naar boven

Bladvangers voor regenpijp en dakgoot

Bladvangers voorkomen dat bladeren de regenpijp of de dakgoot verstoppen
Sorteren

Bladvangers

Bladvangers voorkomen dat bladeren je regenpijp of dakgoot verstoppen. Uiteraard houden bladvangers ook ander vuil tegen zoals takjes of kiezelstenen van een plat dak. Omdat je geen last hebt van verstoppingen kan het hemelwater goed afgevoerd worden, is een geregelde schoonmaak niet nodig én wordt de levensduur van je hemelwaterafvoersysteem verlengd.

Wij hebben verschillende bladvangers in het assortiment, zodat we er ook een hebben die bij jouw hemelwaterafvoer past. Een boldraadrooster plaats je in het afvoergat van een regenpijp, een bladafscheider bevestig je tussen twee regenpijpen en een bladvanger voor een kiezelbak gebruik je op een plat dak. Wil je liever je gehele dakgoot in één keer beschermen? Kies dan voor een gootdrain.

Bladvanger regenpijp

Verstoppingen in je (zinken) regenpijp voorkomen doe je met een boldraadrooster. Het plaatsen van een boldraadrooster is simpel. Je plaatst simpelweg het boldraadrooster in het afvoergat van de regenpijp en de bladeren worden tegengehouden. Het bolrooster moet je handmatig vrij houden van bladeren.

Bladvanger in de regenpijp

Naast dat je de gehele regenpijp kan beschermen tegen verstoppingen, kan je dit ook pas verderop in je hemelwaterafvoersysteem doen. Dit kan met behulp van een zinken bladafscheider. De bladafscheider is voorzien van een rooster. Het rooster voorkomt ophopingen in de regenpijp en vangt deze op. De bladeren moeten handmatig verwijderd worden. Je kan er ook voor kiezen om een zinken regentonklep met bladafscheider te installeren. Hiermee zorg je er meteen voor dat hemelwater in je regenton terecht komt.

Bladvanger dakgoot

Je gehele (zinken) dakgoot beschermen tegen verstopping kan met behulp van een gootdrain. Een gootdrain wordt ook wel een dakgootbeschermer genoemd. De gootdrain is een kunststof gaaselement. Dit element klemt zichzelf vast tussen de dakpannen en de gootrand. Een gootdrain is dus erg gemakkelijk te installeren.

De gootdrain is gemaakt van gaas en hier kan dus alleen regenwater doorheen. Bladeren zullen hier bovenop vallen en uitdrogen. De wind doet de rest van het werk en blaast de bladeren weg. Je hoeft niet zelf de bladeren weg te halen. Deze bladvanger voor je dakgoot is beschikbaar in twee maten. Een gootdrain met een diameter van 70-110 mm en een gootdrain met een diameter van 110-150 mm.

Bladvanger plat dak

Er zijn ook bladvangers geschikt voor een plat dak, zoals de Anjo tegelbladvanger. Deze bladvanger is een verhoging die je op het dak plaatst. Bovenop de bladvanger leg je een tegel van 30 x 30 cm neer, dit houdt hem op zijn plek. Het hemelwater loopt langs de bladvanger, maar bladeren zal hij tegenhouden. Je moet wel zelf de bladeren verwijderen.

Maak je gebruik van een hemelwaterafvoersysteem met behulp van een kiezelbak? Kies dan voor een Anjo bladvanger voor kiezelbak. Dit wordt ook wel een insteek bladvanger of bladvangerklauw genoemd. Deze bladvanger plaats je eenvoudig op de kiezelbak. Het water loopt langs de bladvanger en bladeren worden tegengehouden. Ook bij deze bladvanger moet je zelf de bladeren verwijderen. De kiezelbak bladvanger is verkrijgbaar in twee maten: 6x8 en 6x10.

Bladvanger of bladafscheider?

Een bladvanger en een bladafscheider zijn qua werking hetzelfde. Er bestaan soms nog wel misverstanden hierover en er wordt soms gedacht dat een bladafscheider ook de bladeren vermaalt tot kleine stukjes, maar dat is niet het geval.

Zinken HWA in alle maten

Ben je op zoek naar zinken regenpijpen met een bepaalde diameter? Zoek je beugels die precies aansluiten bij de HWA buizen van 80 mm, een wrong die geschikt is voor buizen van 70 mm of ben je op zoek naar een bladafscheider van 100 mm? Bekijk dan het assortiment.