Naar boven

Zinken bochten

Zinken bochten voor je hemelwaterafvoer
Sorteren

Zinken bochten voor hemelwaterafvoer

Zinken bochten hebben we in verschillende diameters, graden en typen zoals mof/spie en verstek. De diameters van de bochten zijn 60 mm, 70 mm, 80 mm of 100 mm. De bochten hebben we beschikbaar in 40 graden, 45 graden, 72 graden, 85 graden en 90 graden. We hebben ook bochten met een sprong van bijvoorbeeld 60 mm. Een sprongstuk wordt gebruikt om een verspringen te maken met de buis. Denk bijvoorbeeld aan een sprong van de dakgootuitloop naar de muur toe.

De meest verkochte zinken bochten voor hemelwaterafvoer zijn die van 45 graden en die van 85 graden. Ook een zinken bocht van 90 graden is populair.

Zinken bocht bevestigen zonder te solderen

De zinken HWA bochten hoef je niet te solderen. De bochten zijn namelijk voorzien van zogenoemde ‘optromping’ en ‘verjonging’ (ook wel mof/spie), een verbreding en versmalling aan de uiteinden. Andere bochten zijn voorzien van ‘verstek’. Hierdoor schuift de bocht in een andere regenpijp. Let op: Deze bocht kan alleen direct worden gebruikt bij regenpijpen die voorzien zijn van optromping (verbreding) aan de bovenkant van de regenpijp en een verjonging (versmalling) aan de onderkant.

Zinken HWA bochten van 90 graden

Goed om te weten is dat de 90 graden zinken regenpijp bochten die verkocht worden, niet precies 90 graden zijn. Vaak zijn de bochten rond de 87 graden, dit is om de afwatering van het regenwater te kunnen garanderen. Als de bocht precies 90 graden is, kan het regenwater niet weg lopen.

Zinken HWA in alle maten

Ben je op zoek naar andere zinken producten voor het afvoeren van hemelwater? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een beugel die geschikt is voor regenpijpen van 80 mm of zoek je een bladafscheider voor een pijp van 100 mm? Bekijk dan snel het assortiment.