Naar boven

Dakbedekking

Dakbedekking beschermt je platte dak
Sorteren

Dakbedekking voor het platte dak

Dakbedekking, ook wel dakleer, beschermt je dak tegen verschillende weersinvloeden zoals regen, hagel, sneeuw en wind. Om dit te doen zijn er diverse soorten dakbedekking op de markt gebracht, waaronder EPDM en bitumen.

EPDM dakbedekking

EPDM is een rubbersoort met een hoge elasticiteit en biedt een zeer sterke bescherming aan je dak. Regen en uv-straling heeft geen invloed op dit materiaal en daarom gaat EPDM erg lang mee. Neem bijvoorbeeld de Resitrix EPDM dakbedekking. De Resitrix dakbedekking is wortelwerend en hiermee dus erg geschikt voor toepassing bij een sedumdak, ook wel groendak.

Bitumen dakbedekking

Bitumen is een verzamelnaam voor asfalt- en teerproducten. Bitumen is normaal gesproken een stroperige vloeistof die op aardolie gebaseerd is, maar omdat dit lastig te verwerken is zijn er rollen van gemaakt. Zo kan je dit eenvoudig aanbrengen op het dak.

In ons assortiment hebben we APP dakbedekking. APP dakbedekking is een combinatie van bitumen en de kunststof atactisch-poly-propyleen (APP). Dit noemen we ook wel gemodificeerd bitumen. Kijk bijvoorbeeld naar de Soprema Garantgum dakbedekking toplaag. Deze dakbedekking is zeer flexibel bij extreme temperatuurschommelingen en daardoor beweegt het mee met uitzetten en krimpen. Deze dakbedekking heeft een hoge weerstand tegen slijtage en dankzij de sterke overlaphechting zal hij niet scheuren. Met de Shell Tixophalte Wet Seal and Fix kan je de bitumineuze dakbedekkingen verkleven en met de asfaltnagels kan de dakbedekking worden bevestigd.

Bitumineuze dakbedekking met onderlaag en toplaag

Bitumineuze dakbedekking heeft een onderlaag en een toplaag. Dit tweelaagssysteem garandeert een waterdicht dak. De onderlaag leg je onder de dakbedekking en dit zorgt voor een goede isolatie. De toplaag is de laatste laag en daarbij is het belangrijk dat deze waterdicht, uv-bestendig en relatief flexibel is. Is één van deze lagen niet aanwezig? Dan kan er geen garantie worden gegeven op de waterdichting van het gebouw, maar dat hoeven we de professionele dakdekker uiteraard niet uit te leggen.

Hemelwaterafvoer plat dak

Heb je een woning of schuur met plat dak? Dan is het erg belangrijk om het regenwater snel af te voeren, omdat het gewicht van het water ernstige gevolgen kan hebben voor het platte dak. Je kan de dakafvoer van een plat dak op verschillende plaatsen monteren, zoals in het midden of aan de rand met behulp van een zinken stadsuitloop. Wil je meer weten over hemelwater afvoeren van een plat dak? Lees dan onze blog hierover.

Lekkage plat dak

Een lekkage aan je platte dak is zo opgelost met de Frencken U3 gietgoot. De Frencken U3 gietgoot is een elastisch reparatiemiddel voor voornamelijk zinken goten, maar je kan het ook gebruiken voor het repareren van je platte dak (gemaakt van zink, beton, hout of bitumen).

Alles voor je dak en hemelwaterafvoer

Ga je het dak op en ben je ook meteen van plan om je dak (beter) te isoleren? Bekijk dan vooral eens onze PUR isolatieplaten die ook geschikt zijn om buiten te gebruiken. Of wil je tijdens het bedekken van je platte dak meteen een (nieuwe) regenpijp monteren of vervangen? Of kan je het nog niet helemaal vinden en wil je een kijkje nemen bij ons maatwerk zink? Bekijk dan ons assortiment.