Naar boven

Dakdoorvoeren en dakontluchting

Dakdoorvoeren om te ventileren of om kabels door je dak te voeren, maar dan wel waterdicht

Sorteren

Dakdoorvoeren voor natuurlijke en mechanische ventilatie

Een dakdoorvoer maakt het mogelijk om gemakkelijk te ventileren en werkt zowel met natuurlijke als mechanische ventilatie.

  • Natuurlijke ventilatie is de meest eenvoudige oplossing voor de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht. Er wordt geen geforceerde of mechanische ventilatie toegepast. De aanvoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht loopt via ramen, roosters, afzuigkappen, ventilatoren in de badkamer en/of een pijp op het dak, ook wel de dakdoorvoer.
  • Mechanische ventilatie maakt gebruik van een continu draaiende ventilatiemotor. Deze ventilatiemotor voert vervuilde lucht af via de dakdoorvoer of geveldoorvoer. Mechanische ventilatie wordt ook wel centrale afzuiging genoemd.

De dakdoorvoer voor ventilatie is zowel enkelwandig als dubbelwandig verkrijgbaar. Hoewel beide dakdoorvoeren van hoge kwaliteit zijn, is er wel een verschil. De enkelwandige dakdoorvoer is goedkoper, maar is gevoeliger voor condens. De dubbelwandige heeft minder last van condensvorming. Wil je meer weten over ventileren? Lees dan onze blogs over dit onderwerp.

Dakdoorvoer op een plat dak en een schuin dak

Houd bij het kopen van een dakdoorvoer rekening met of deze voor een plat dak of een schuin dak is gemaakt. Heb je een plat dak? Dan kan je gebruik maken van een dakdoorvoer plat dak. Heb je een schuin dak? Dan gebruik je een dakdoorvoerpan zoals de Burgerhout kunststof dakdoorvoerpan 25-45 graden. Deze dakdoorvoerpan is geschikt voor het type dakpan: Opnieuw verbeterde Hollandse. Uiteraard hebben we voor bijna elk type dakpan een geschikte doorvoerpan.

Kabeldoorvoer

Wil je zonnepanelen op het dak monteren? Dan moeten de kabels hiervoor ergens door het dak. Je gebruikt hiervoor een kabeldoorvoer. Een kabeldoorvoer is simpelweg een gat in het dak, maar dankzij de unieke vorm van de drie bochten is inwateren niet mogelijk en daardoor is hij waterdicht.

Het merk Anjo heeft een geïsoleerde kabeldoorvoer op de markt gebracht. Deze geïsoleerde kabeldoorvoer is ongevoelig voor condensvorming en is hersluitbaar. Deze kabeldoorvoer is dan ook lucht- en dampdicht en vrij van ongedierte. Deze kabeldoorvoer is verkrijgbaar in twee maten: 60 mm en 100 mm.

Alles voor je dak en hemelwaterafvoer

Ben je ook op zoek naar dakbedekking? Of wil je als je toch al op het dak bent meteen een (nieuwe) dakgoot monteren of vervangen, ben je op zoek naar een regenpijp voor je hemelwaterafvoer? Of kan je het nog niet helemaal vinden en wil je een kijkje nemen bij ons maatwerk zink? Bekijk dan ons assortiment.