Naar boven

Dakgoot van zink en kunststof

Zinken en kunststof dakgoten voor het opvangen en afvoeren van hemelwater
Kies een categorie
Dakgoot van zink en kunststof

Zinken dakgoot

Een zinken dakgoot is een opvangbak die het hemelwater afvoert van je dak naar de regenpijp. In ons assortiment hebben we mastgoten en bakgoten in drie verschillende maten. Maar ook voor alle bijbehorende accessoires zoals gootbeugels, kopschoten en steekpijpen kan je bij ons terecht.

Tips voor het plaatsen van een vrijhangende dakgoot

  • Een dakgoot plaats je altijd met behulp van beugels. Deze beugels worden geleverd met of zonder (kraal)lip en dit heeft invloed op hoe de dakgoot gemonteerd wordt. Heeft de beugel geen kraallip? Dan moet je aan de voorkant een hoeklijn plaatsen.
  • De beugels moeten maximaal om de 66 cm geplaatst worden en om de afwatering te garanderen moet er 2 mm afschot per meter gootlengte zijn.
  • De onderlinge naden van de gootdelen moet afgelopen richting de afvoer en de overlap van de naden moet minimaal 1 cm zijn.
  • Breng je een expansiestuk aan? Dan moet je deze ondersteunen met een beugel.
  • Tot slot: Houdt bij het plaatsen van een zinken dakgoot altijd rekening met de werking van zink. Zink zet uit door warmte en krimpt door koelte.

Kunststof dakgoot

Naast de zinken mastgoten en zinken bakgoten, hebben we ook polyester bakgoten. Polyester heeft, in tegenstelling tot zink, een zeer laag uitzettingscoëfficiënt. Dat betekent dat het minder werkt dan een zinken dakgoot.

Zinken dakgoot op maat

Zijn de zinken dakgoten met standaard maat niet waar je naar op zoek bent? Laat ons het zink dan op maat maken. Ons maatwerkprogramma biedt bakgoten, kilgoten en deklijsten op maat aan. Je vult de benodigde maten in en ons programma laat je meteen zien hoe het eruit komt te zien. Ben je benieuwd naar de prijs van een zinken dakgoot? Het programma geeft ook direct de prijs aan, inclusief btw.

Zinken HWA in alle maten

Ben je op zoek naar bochten met een bepaalde diameter zodat deze aansluiten op je regenpijp? Zoek je beugels om een mastgoot of bakgoot te bevestigen? Of zoek je een wrong in combinatie met een beugel om je regenpijp vast te maken aan de gevel? Bekijk dan het assortiment.