Naar boven

Bakgoten

Een bakgoot is een rechthoekige dakgoot. Beschikbaar in zink. 

Zinken bakgoot

Een zinken bakgoot is een rechthoekige dakgoot en is typisch Nederlands. De bakgoot is bij ons verkrijgbaar in drie verschillende groottes. Deze grootte wordt aangegeven met een B, voor bakgoot, en dan een getal. Dit getal is de ontwikkelde maat. Dat wil zeggen de uitgevouwen maat van het zink. De B44 bakgoot is bijvoorbeeld gemaakt van een strook zink met een breedte van 44 cm.

De B30 bakgoot is de kleinste (standaard) maat bakgoot en is daarmee geschikt voor kleine daken. Deze bakgoot kan je bijvoorbeeld toepassen op een schuurtje of een aanbouw. De B37 en B44 bakgoten zijn geschikt voor grotere daken en zijn dan ook de meest gebruikte bakgoten voor woningen. De B44 bakgoten zijn ook geschikt voor de afwatering van grote daken zoals de daken van bedrijfshallen.

Om de bakgoot te bevestigen aan het dakbeschot of de muur, maak je gebruik van gootbeugels.

Kunststof bakgoot

Naast de zinken bakgoten, hebben we ook polyester bakgoten in het assortiment. Polyester heeft, in tegenstelling tot zink, een zeer laag uitzettingscoëfficiënt. Dat betekent dat het minder werkt dan een zinken bakgoot.

Zinken HWA in alle maten

Ben je ook op zoek naar andere producten om hemelwater af te voeren? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een regenpijp die aansluit op de steekpijp van 80 mm? Of zoek je een bladafscheider voor een regenpijp van 100 mm? Bekijk dan het assortiment.