Naar boven

Mastgoten

Mastgoten beschermen je gevel en fundering tegen regenwater

Sorteren

Zinken mastgoot

Een mastgoot is een halfcirkelvormige goot en wordt vaak gemaakt van zink of kunststof (polyester). De zinken mastgoot is bij ons verkrijgbaar in drie verschillende groottes. Deze grootte wordt aangegeven met een B, voor mastgoot, en dan een getal. Dit getal is de ontwikkelde maat. Dat wil zeggen de uitgevouwen maat van het zink. De B44 mastgoot is bijvoorbeeld gemaakt van een strook zink met een breedte van 44 cm.

De B30 mastgoot is de kleinste (standaard) maat mastgoot en is daarmee geschikt voor kleine daken. Deze mastgoot kan je bijvoorbeeld toepassen op een schuurtje of een aanbouw. De B37 en B44 mastgoten zijn geschikt voor grotere daken en zijn dan ook de meest gebruikte mastgoten voor woningen. De B44 mastgoten zijn ook geschikt voor de afwatering van grote daken zoals de daken van bedrijfshallen.

Om de mastgoot te bevestigen aan het dakbeschot of de muur, maak je gebruik van gootbeugels.

Kunststof mastgoot

Naast de zinken mastgoten, hebben we ook polyester mastgoten in het assortiment. Polyester heeft, in tegenstelling tot zink, een zeer laag uitzettingscoëfficiënt. Dat betekent dat het minder werkt dan een zinken mastgoot.

Zinken HWA in alle maten

Ben je ook op zoek naar andere producten om hemelwater af te voeren? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een regenpijp die aansluit op de steekpijp van 80 mm? Of zoek je een bladafscheider voor een regenpijp van 100 mm? Bekijk dan het assortiment.