Naar boven

Daktrimmen en zinken deklijsten

Daktrimmen en deklijsten voor een mooier dak en een nog betere bescherming

Verschil tussen een daktrim en een deklijst

Een daktrim en een deklijst lijken hetzelfde, en dat zijn ze grotendeels ook. Beiden hebben hetzelfde doel. Een daktrim en een deklijst zorgen er namelijk voor dat de dakbedekking op zijn plek wordt gehouden, dat het dak beschermd wordt tegen lekkages én ze maken het dak mooier.

Het verschil zit hem in het bevestigen van de daktrimmen en deklijsten. Daktrimmen bevestig je rechtstreeks op het dak. Door het krimpen en uitzetten van het materiaal kan de daktrim scheuren. Dit doet zich meestal voor na een jaar of tien.

Deklijsten bevestig je op een klang, hierdoor kunnen de onderdelen los van elkaar werken. Het krimpen en uitzetten heeft weinig invloed en de kans op scheuren is dus minimaal. Een deklijst gaat daarom veel langer mee, meestal net zo lang al de dakbedekking zelf.

Daktrim EPDM

De daktrimmen van Roval zijn geschikt voor zowel bitumen als kunststof dakbedekking. De daktrimmen zijn voorzien van een speciaal ontwikkelde EPDM-afdichtingsband en dan daardoor rechtstreeks op de afgewerkte dakbedekking worden vastgezet.

Zinken deklijst

We kunnen het ons voorstellen dat je graag de dakafwerking en de hemelwaterafvoer van hetzelfde materiaal wil hebben. We hebben daarom dan ook zinken daklijsten opgenomen in ons assortiment. Deze deklijsten worden geleverd in lengtes van 3 meter.