Naar boven
  • Gratis snelle pakket levering voor bestelling boven de € 30,-
  • Een compleet assortiment om jouw klus af te maken
  • 30 dagen bedenktijd en goede retourvoorwaarden

Regenton vulautomaat

Bespaar drinkwater, gebruik regenwater.

Regenton vulautomaat zink

Onze regenton vulautomaten zijn de ideale zinken overloop naar de regenton toe. De regenton vulautomaten zijn er in diverse maten en gebruiksdoeleinden. De zinken regenton vulautomaat heeft een ingebouwde functionaliteit waardoor het regenwater door loopt in uw regenpijp, wanneer de regenton vol is. De regentonklep zink biedt deze optie niet. U kunt handmatig de regentonklep open of dicht zetten. Wilt u een regenton vulautomaat met bladvanger? Kies dan voor de zinken regentonklep met blad/loofafscheider.

Regenton vulautomaat aansluiten

Stappenplan

  1. Bekijk aan de hand van uw regenton op welke hoogte u de regenton vulautomaat wilt plaatsen.
  2. Zaag vervolgens een stuk uit uw bestaande regenpijp, zodat de regenton vulautomaat ertussen past. De onderkant van de regenpijp zou in de bovenkant van de regenton vulautomaat moeten passen. Het kan helaas voorkomen dat uw bestaande afgezaagde regenpijp een buitendiameter heeft die exact dezelfde maat heeft als deze regenton vulautomaat. Dit komt omdat uw afgezaagde regenpijp geen spie heeft.
  3. Maak met een zinkschaar een kleine inkeping van ongeveer 10 tot 30 mm lang in uw afgezaagde regenpijp.
  4. Verklein nu de buis ongeveer 2 á 4 mm door met een tang de buis bij de inkeping in te knijpen.
  5. Schuif vervolgens de regenton vulautomaat over uw bewerkte regenpijp. Als u het goed heeft verkleint, dan schuift u het mof gedeelte van de regenton vulautomaat netjes over de regenpijp heen en ziet u niets meer van de inkeping die u gemaakt heeft.

Verschillen regentonklep en regenton vulautomaat

Er is een klein verschil tussen een regentonklep en een regenton vulautomaat. Een vulautomaat heeft een afvoerbuis welke in de regenton kan worden gemonteerd. Deze is na montage niet meer te verplaatsen. Bij een regentonklep, kan de afvoerklep open worden geklapt boven de regenton. Indien de regenton vol is, kan de klep dicht worden geklapt zodat het regenwater door de regenpijp naar beneden stroomt.

Regenton vulautomaat afsluiter bladvanger

Wij hebben verschillende regentonkleppen met bladafscheider is het assortiment.Deze regentonklep heeft een dubbelfunctie. De regentonklep zorgt ervoor dat de regenton automatisch gevuld wordt met regenwater. Tegelijkertijd scheidt het bladeren zodat deze niet in de regenton terecht zullen komen. Dit voorkomt verstoppingen in de regenpijp.

Alle zinken maten

Wij hebben zink in ons assortiment variërend van 60 mm tot 100 mm.
Bekijk hier ons volledige assortiment 60 mm zink.
Bekijk hier ons volledige assortiment 70 mm zink.
Bekijk hier ons volledige assortiment 80 mm zink.
Bekijk hier ons volledige assortiment 100 mm zink.

Duurzame regenton vulautomaat

Duurzaam is ook water besparen. Het besparen van drinkwater wordt krijgt een steeds grotere rol in onze gezamenlijke toekomst. Een simpele methode om drinkwater te besparen is met een regenton vulautomaat. Een gemiddeld huishouden gebruikt namelijk 2.200 (!) liter schoon drinkwater per jaar om de tuin te besproeien. Dit schone drinkwater hoeft niet gebruikt te worden voor de tuin. Met een regenton en een vulautomaat kunt u namelijk regenwater gebruiken om uw tuin te besproeien. Wilt u nog meer drinkwater besparen? Regenwater kan ook heel goed gebruikt worden om auto's en ramen te wassen. Regenwater bevat namelijk geen kalk, dit betekent dat het geen strepen achterlaat op uw auto en ramen. Het is zelfs mogelijk om regenwater te gebruiken om uw toilet mee door te spoelen.