Naar boven

Regenton vulautomaat

Bespaar drinkwater, gebruik regenwater.
Sorteren
Regenton vulautomaat - 80 mm zink Regenton vulautomaat - 80 mm zink
 • Waterbesparend
 • Diameter afvoer 40 mm
 • Lengte 28 cm
49,95 39,95
Meer info
Toevoegen
Regenton vulautomaat - 100 mm zink Regenton vulautomaat - 100 mm zink
 • Waterbesparend
 • Diameter afvoer 40 mm
 • Lengte 28 cm
55,95 44,95
Meer info
Toevoegen
Regenton vulautomaat 60 mm zink Regenton vulautomaat 60 mm zink
 • Waterbesparend
 • Mof/spie
 • Diameter afvoer 40 mm
38,50
Meer info
Toevoegen

Regenton vulautomaat zink

Onze regenton vulautomaten zijn de ideale zinken overloop naar de regenton toe. De regenton vulautomaten zijn er in diverse maten en uitvoeringen. De zinken regenton vulautomaat heeft een ingebouwde functionaliteit waardoor het regenwater doorloopt in de regenpijp, wanneer de regenton vol is. De regentonklep zink biedt deze optie niet. Hierbij kun je hadmatig de regentonklep open of dicht zetten. Wil je een regenton vulautomaat met bladvanger? Kies dan voor de zinken regentonklep met bladafscheider.

Regenton vulautomaat aansluiten

Stappenplan

 1. Bekijk aan de hand van je regenton op welke hoogte je de regenton vulautomaat wilt plaatsen.
 2. Zaag vervolgens een stuk uit de bestaande regenpijp, zodat de regenton vulautomaat ertussen past. De onderkant van de regenpijp zou in de bovenkant van de regenton vulautomaat moeten passen. Het kan voorkomen dat je bestaande, afgezaagde regenpijp een buitendiameter heeft die exact dezelfde maat heeft als deze regenton vulautomaat. Dit komt omdat de afgezaagde regenpijp geen spie heeft. Deze is eenvoudig zelf te maken.
 3. Maak met een zinkschaar een kleine inkeping van ongeveer 10 tot 30 mm lang in de afgezaagde regenpijp.
 4. Verklein nu de buis ongeveer 2 á 4 mm door met een tang de buis bij de inkeping in te knijpen.
 5. Schuif vervolgens de regenton vulautomaat over de bewerkte regenpijp. Als je het voldoende hebt verkleind schuif je het mof gedeelte van de regenton vulautomaat netjes over de regenpijp heen en zie je niets meer van de inkeping die je gemaakt heeft.

Verschillen regentonklep en regenton vulautomaat

Er is een klein verschil tussen een regentonklep en een regenton vulautomaat. Een vulautomaat heeft een afvoerbuis die in de regenton kan worden gemonteerd. Deze is na montage niet meer te verplaatsen. Bij een regentonklep kan de afvoerklep open worden geklapt boven de regenton. Wanneer de regenton vol is, kan de klep dicht worden geklapt zodat het regenwater door de regenpijp naar beneden stroomt.

Regenton vulautomaat afsluiter bladvanger

Wij hebben verschillende regentonkleppen met bladafscheider is het assortiment.Deze regentonklep heeft een dubbelfunctie. De regentonklep zorgt ervoor dat de regenton automatisch gevuld wordt met regenwater. Tegelijkertijd scheidt het bladeren zodat deze niet in de regenton terecht zullen komen. Dit voorkomt verstoppingen in de regenpijp.

Alle zinken maten

Wij hebben zink in ons assortiment variërend van 60 mm tot 100 mm.
Bekijk hier ons volledige assortiment 60 mm zink.
Bekijk hier ons volledige assortiment 70 mm zink.
Bekijk hier ons volledige assortiment 80 mm zink.
Bekijk hier ons volledige assortiment 100 mm zink.

Duurzame regenton vulautomaat

Duurzaam is ook water besparen. Het besparen van drinkwater krijgt een steeds grotere rol in onze gezamenlijke toekomst. Een simpele methode om drinkwater te besparen is een regenton met  vulautomaat te gebruiken. Een gemiddeld huishouden gebruikt namelijk 2.200 (!) liter schoon drinkwater per jaar om de tuin te besproeien. Dit schone drinkwater hoeft niet gebruikt te worden voor de tuin. Met een regenton en een vulautomaat kun je namelijk regenwater gebruiken om de tuin te besproeien. Wil je nog meer drinkwater besparen? Regenwater kan ook heel goed gebruikt worden om auto's en ramen te wassen. Regenwater bevat namelijk geen kalk, dit betekent dat het geen strepen achterlaat op de auto en ramen. Het is zelfs mogelijk om regenwater te gebruiken om je toilet mee door te spoelen.