Naar boven

Zinken sokken

Zinken sokken maken het makkelijk om regenpijpen met elkaar te verbinden

Zinken sokken voor hemelwaterafvoer

Zinken HWA sokken zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Zo hebben we een verloopsok van vierkant naar rond. Deze kan je gebruiken om je vierkante zinken regenpijp aan te sluiten op bijvoorbeeld de ronde PVC afvoerbuis in de grond. Andere verloopsokken zijn bedoeld om ronde regenpijpen met verschillende diameters op elkaar aan te sluiten, van bijvoorbeeld 100 mm naar 80 mm. Je kan ook kiezen voor een verbindingssok. Dit wordt ook wel een zinken verbindingsmof genoemd. Deze sok of mof zorgt ervoor dat je twee onderdelen met dezelfde diameter aan elkaar kan verbinden als ze geen mof/spie hebben.

Naast de zinken sokken, hebben we ook sokken van PVC in het assortiment opgenomen.

Sokken bevestigen zonder te solderen

Al onze zinken sokken zijn voorzien van zogenoemde ‘optromping’ en ‘verjonging’ (ook wel mof/spie), een verbreding en versmalling aan de uiteinden. De mof is altijd iets groter dan de diameter van de buis en de spie is altijd iets kleiner dan de diameter van de buis. Daardoor schuiven de buizen zo in elkaar zonder dat je hoeft te solderen, we noemen dit ook wel het ‘schuifsysteem’. Ook de PVC sokken van het merk Dyka maken gebruik van dit systeem.

Ben je op zoek naar extra stevigheid? Kies er dan voor om de sokken vast te zetten met wrongen en beugels.

Zinken HWA in alle maten

Ben je op zoek naar andere zinken producten voor het afvoeren van hemelwater? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een beugel die geschikt is voor regenpijpen van 80 mm of zoek je een bladafscheider voor een pijp van 100 mm? Bekijk dan snel het assortiment.