Naar boven

Zinken stadsuitlopen

Stadsuitlopen verbinden de kiezelbak met de regenpijp

Zinken stadsuitloop

Een zinken stadsuitloop is onmisbaar bij het afvoeren van water van een plat dak. Een stadsuitloop is namelijk hét verbindingsstuk tussen een plat dak en de regenpijp. Een stadsuitloop wordt ook wel een dakuitloop genoemd.

De zinken stadsuitlopen die wij in ons assortiment hebben, zijn geschikt voor regenpijpen met een diameter 70/80 mm, 80 mm, 80/100 mm en 100 mm. Naast zinken stadsuitlopen hebben we ook een stadsuitloop van PVC, zoals de Dyka HWA stadsuitloop 6x8 70/80 mm.

Zinken stadsuitloop monteren

De stadsuitloop wordt over de uitloop van de kiezelbak geschoven. Daarna sluit je de regenpijp aan op de stadsuitloop en het hemelwater kan je platte dak verlaten. Eventueel kan je, tussen de stadsuitloop en de regenpijp, nog een vergaarbak bevestigen.

Let op: Laat de rechthoekige zij-inlaat van de zinken stadsuitloop minimaal 5 graden aflopen, zodat het hemelwater goed zijn weg kan vinden naar de regenpijp.

Zinken HWA in alle maten

Ben je op zoek naar zinken regenpijpen met een bepaalde diameter? Zoek je een wrong die precies aansluit bij de HWA buizen van 80 mm, een beugel die geschikt is voor buizen van 70 mm of ben je op zoek naar een bladafscheider van 100 mm? Bekijk dan het assortiment.