Naar boven

Zinken T-stukken

T-stukken, voorzien van mof/spie, maken drieweg verbindingen mogelijk

Zinken T-stukken voor hemelwaterafvoer

Eenvoudig twee horizontale zinken buizen samenvoegen zodat het hemelwater in één verticale regenpijp naar beneden kan worden afgevoerd? Dat kan je doen met behulp van een zinken T-stuk met een bocht van 90 graden.

Goed om te weten is dat de 90 graden zinken regenpijp T-stukken die verkocht worden, niet precies 90 graden zijn. Vaak zijn de T-stukken rond de 87 graden, dit is om de afwatering van het regenwater te kunnen garanderen. Als de T-stuk precies 90 graden is, kan het regenwater niet weg lopen.

Y-stukken

Niet alle T-stukken hebben een hoek van 90 graden, het kan ook voorkomen dat een T-stuk een hoek van 45 graden heeft. We noemen dit dan ook wel een Y-stuk.

T-stukken en Y-stukken bevestigen zonder te solderen

De zinken T-stukken en Y-stukken hoef je niet te solderen, dit komt doordat ze voorzien zijn van mof/spie. We noemen dit ook wel ‘optromping’ en ‘verjonging’, een verbreding en versmalling aan de uiteinden. Op de manier passen buizen of andere HWA-producten in het T-stuk/Y-stuk zonder gesoldeerd te hoeven worden.

Zinken HWA in alle maten

Ben je op zoek naar andere zinken producten voor het afvoeren van hemelwater? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een beugel die geschikt is voor regenpijpen van 80 mm of zoek je een vergaarbak met een diameter van 100 mm? Bekijk dan snel het assortiment.