Naar boven

Zinken vergaarbak

Een zinken vergaarbak om hemelwater op te vangen, een echte eyecatcher

Sorteren

Vergaarbak zink voor hemelwaterafvoer

Een vergaarbak verzamelt het hemelwater vanuit één of meerdere dakgoten. Al het regenwater wordt opgevangen op één plek en daardoor hoeft er maar één regenpijp langs het huis naar beneden te lopen. Zinken vergaarbakken zijn bij ons verkrijgbaar in drie verschillende diameters: 70 mm, 80 mm en 100 mm.

Wist je dan een vergaarbak het je ook laat zien als de afvoer verstopt zit? De meeste vergaarbakken hebben namelijk een uitlooppijpje en bij een eventuele verstopping wordt het teveel aan water door het pijpje eruit gegooid. Dit uitlooppijpje noemen we ook wel een ‘spuwer’.

Soorten vergaarbakken

In ons assortiment hebben wij verschillende modellen vergaarbakken, zoals de Oud Hollandse zinken vergaarbak, een Amsterdamse vergaarbak en de vergaarbak zink Mini/Mini Nova.

Oud Hollandse zinken vergaarbak

De Oud Hollandse zinken vergaarbak is met zijn authentieke look erg geschikt voor karakteristieke woningen. De Oud Hollandse vergaarbak is verkrijgbaar in 80 mm en 100 mm.

Vergaarbak Amsterdam

Ga je liever voor een echte Amsterdamse uitstraling? Kies dan voor vergaarbak Amsterdam. Deze vergaarbak is verkrijgbaar in 80 mm en 100 mm.

Kleine vergaarbak van zink

Zie je het niet zitten om een grote vergaarbak onder de dakgoot te hebben? Kies dan voor de vergaarbak Mini of Mini Nova. De gaten om deze vergaarbak aan de muur de bevestigen, zitten aan de binnenkant van de bak. Deze zijn verstopt en zie je dus niet.

De vergaarbakken Mini en Mini Nova lijken veel op elkaar, maar er is zeker wel een verschil. De Mini Nova heeft in tegenstelling tot de Mini een patinalaag, zogenaamd voorgepatineerd zink. De kleur van de vergaarbak is hierdoor grijs in plaats van naturel.

De vergaarbak Mini/Mini Nova is verkrijgbaar als 80 mm variant.

Zinken HWA in alle maten

Ben je op zoek naar wrongen en beugels die precies aansluiten bij de HWA buizen van 80 mm? Zoek je een bocht geschikt voor buizen van 70 mm of ben je op zoek naar een bladafscheider van 100 mm? Bekijk dan het assortiment.