Naar boven

WTW

Warmteterugwinning. Duurzaamheid in perfectie.

Wat is een WTW unit?

WTW is afgekort voor Warmte Terug Winning. Een WTW systeem zorgt voor een aangenaam warm binnenklimaat met verse lucht. Dit gebeurt op basis van ventilatie. De warmte van de binnenlucht wordt gefilterd en door de warmtewisselaar naar buiten geleid. De warmtewisselaar geeft de warmte van de binnenlucht vervolgens over aan de schone, frisse buitenlucht terwijl deze naar binnen toe wordt geleid. Bij ons vindt u  de meest effectieve wtw-units geselecteerd in het assortiment.

WTW ventilatie

WTW-units werken op basis van ventilatie. Zowel de inkomende als de uitgaande lucht wordt gereguleerd door de WTW-unit. De verwarmde binnenlucht wordt afgevoerd en verse buitenlucht komt binnen. Via de warmtewisselaar wordt de warmte uit de verwarmde binnenlucht gehaald, deze wordt overgegeven aan de frisse buitenlucht. Zo heeft u met WTW ventilatie frisse binnenlucht zonder dat de warmte verspild wordt.

WTW buizen en hulpstukken

Om uw WTW-unit aan te sluiten heeft u wel speciale buizen en hulpstukken nodig. Burgerhout heeft buizen, hulpstukken en beugels om de installatie van uw WTW-unit geïsoleerd te voltooien.