Anna thermostaat

Anna thermostaat kopen?

Bekijk het artikel

De Anna thermostaat in het kort

Cool

Anna is zelflerend. En ze blijft leren. Anna werkt voor u. U kiest een bespaarmodus en zij bespaart energie. Wat een samenwerking. Dit is de Anna thermostaat.

Mooi

Anna licht op als u haar aanraakt. Ze heeft stijl. Deze slimme Anna is prachtig afgestemd op iedere omgeving. Bijna kunst.

Intelligent

Anna weet wat voor weer het buiten is. En houdt daar rekening mee. Ze ziet of u in de buurt bent. En stelt zichzelf daarop in. Dat is nog eens lekker thuiskomen.

Geschikt voor oude én nieuwe cv-ketels

In tegenstelling tot veel thermostaten is Anna zowel geschikt voor aansluiting op modulerende cv-ketels met een OpenTherm-thermostaataansluiting, als op cv-ketels die schakelen op basis van een aan-/uitsignaal. Sterker nog, als het nodig is, kan Anna moeiteloos omschakelen.

OpenTherm

OpenTherm is een manier van communiceren tussen de cv-ketel en thermostaat.
Het OpenTherm-protocol stuurt de cv-ketel modulerend aan. Dat betekent dat de ketel niet alleen aan of uit wordt geschakeld maar ook dat de temperatuur van het verwarmingswater automatisch wordt aangepast.

Het stoken van de ketel wordt aangepast op de energie die nodig is om de ruimte waar Anna in hangt op de juiste temperatuur te brengen en te houden. Anna geeft de cv-ketel de opdracht om hard te stoken als uw huis nog koud is. En om minder hard te stoken als uw huis warm is. Het verlies van de warmte in de ruimte wordt nu precies gecompenseerd met de warmte die wordt gestookt door de cv-ketel.
Zo blijft het de gewenste temperatuur, maar hoeft de ketel minder hard te stoken. Minder gasverbruik en toch altijd een constante comfortabele temperatuur in huis.
Anna 24V/OT is geschikt voor het OpenTherm-protocol.

Aan/uit

Aan/uit is een eenvoudige manier van communiceren tussen de cv-ketel en thermostaat. Anna schakelt de ketel aan als de temperatuur in huis lager is dan de ingestelde temperatuur. De cv-ketel wordt uitgeschakeld als de kamertemperatuur gelijk is aan de temperatuur die u heeft ingesteld.

Het aan- en uitschakelen is bijna voor alle cv-ketels mogelijk. Omdat de ketel alleen aan en uit kan schakelen, wordt het verlies van warmte in de ruimte bij het uitschakelen van de niet gecompenseerd. De temperatuur in huis schommelt nu meer dan wanneer u een ketel heeft die communiceert via het OpenTherm-protocol. Daarom probeert Anna altijd eerst via het OpenTherm-protocol te communiceren met de cv-ketel.

Als de ketel dit niet ondersteund, dan zal Anna automatisch kiezen voor aan-/uitschakelen. Anna 24/OT us geschikt voor aan-/uitschakeling (meeste Nederlandse cv-ketels).

Anna FAQ

1. Is Anna slimme thermostaat geschikt voor mijn cv-ketel?

Anna kan omgaan met de meeste moderne ketels, maar niet met allemaal. Anna in combinatie met de Smile T (24V1A/OT) werkt met alle cv-systemen die kunnen worden geschakeld op aan/uit (24V, 1A) of werken met OpenTherm. Voor ketels die werken op een ander modulerend protocol dan OpenTherm is mogelijk een convertor beschikbaar, vraag dit na bij de leverancier van de cv-ketel. Anna in combinatie met de Smile T230 (230V5A) werkt met alle cv-systemen die aan/uit (0-230V, 5A) geschakeld worden. Twijfelt u of Anna werkt met de cv-ketel? Neem dan contact op met de fabrikant of installateur van de cv-ketel en vraag of deze het OpenTherm of aan/uit-protocol (24V, 1A) of het aan/uit-protocol (0-230V, 5A) ondersteunt. Vraag na of er extra handelingen nodig zijn, zoals het plaatsen van een convertor, het plaatsen van weerstanden, het wisselen van de aansluitpunten of het aanpassen van de software-instellingen. Vaak staat dit in de installatiehandleiding van de ketel beschreven.

2. Kan ik Anna gebruiken in huis?

Controleer eerst of uw cv-ketel geschikt is om Anna op aan te sluiten (Zie: Is Anna geschikt voor mijn cv-ketel?). Is er een goede netwerkverbinding en een vrij stopcontact bij de cv-ketel? Wanneer uw smartphone aangeeft dat er een WiFi-bereik van minimaal 2 ontvangststreepjes is, dan kunt u ervan uitgaan dat het WiFi-bereik voldoende is. Beschikt u over een smartphone of tablet die werkt met iOS of Android? Dan kunt u de Anna-app installeren. Controleer bij “systeemeisen” de minimale systeemeisen. Zijn er bestaande draden aanwezig die de cv-ketel met de thermostaat verbinden? Anna werkt namelijk niet draadloos.

3. Hoe zet ik de helpdesk verbinding open?

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, kunt u de helpdeskverbinding met de Smile tijdelijk openzetten, zodat de helpdeskmedewerkers en ontwikkelaars van Plugwise direct met u mee kunnen kijken wat het probleem is. Druk zes keer kort achter elkaar op het zwarte knopje op de Smile. Hiermee opent u de verbinding 48 uur lang. Neem vooraf contact op met de helpdesk zodat we weten dat u de helpdeskverbinding openzet.

4. Blijft Anna werken als het internet uitvalt?

De slimme thermostaat Anna werkt voor u, en blijft voor u werken. Ook als het internet wegvalt. Anna houdt het schema aan dat u hebt ingesteld. U kunt nu even niet de Anna-app of HTML-interface gebruiken. Maar u kunt Anna wel handmatig bedienen, via Anna zelf. Activeer en deactiveer het schema, stel een preset in of zet Anna hoger en lager.

5. De Smile is stuk, wat nu?

De Smile sluit u aan tussen de cv-ketel en Anna. De Smile zorgt ervoor dat de data van de cv-ketel over uw eigen netwerk naar uw smartphone of tablet worden gestuurd. Wanneer de Smile stuk is blijft Anna voor u werken. Zorg er wel voor dat u de stekker van de Smile in het stopcontact laat zitten. Hier haalt Anna de stroom vandaan die ze nodig heeft. Anna houdt het schema aan dat u heeft ingesteld. U kunt nu even niet de Anna-app of HTML-interface gebruiken. Er zijn ook minder functionaliteiten beschikbaar, handmatig via Anna zelf. U kunt Anna alleen hoger of lager zetten.

Downloads