Honeywell evohome

Sorteren

Alles over Honeywell Evohome

Wat is Honeywell Evohome?

Honeywell Evohome is een unieke manier van aansturing voor de verwarming in jouw huis! Door het gebruik van verschillende thermostaten en sensoren in jouw huis kunt je verschillende zones instellen en deze zones apart verwarmen. Het instellen van zones zorgt voor vele voordelen en brengt een unieke beleving met zich mee. De voordelen van Honeywell Evohome zijn onder andere:

 • Hoger comfort
 • Lagere energierekening
 • Kamers apart verwarmbaar
 • Instelbaar voor verkoeling
 • Te verbinden met WiFi
Naast het verhogen van het comfort in je woning kun je dus ook de energierekening omlaag brengen. Dit wordt gedaan door enkel de kamers te verwarmen die op dat moment gebruikt worden. Ook kun je bijvoorbeeld voor elke kamer een apart tijdschema instellen, wat gemak en besparing met zich meebrengt. Dit kun je doen op zowel het meegeleverde touchscreen als op je eigen telefoon of tablet! Door de geïntegreerde WiFi mogelijkheden in het Evohome Systeem kun je gemakkelijk een app installeren op je telefoon en met jouw eigen systeem verbinden voor nog meer gebruiksgemak.
Zoneregeling

Het Evohome systeem heeft slimme zoneregeling voor elk verwarmingssysteem. U heeft altijd de controle over uw systeem. Dankzij WIFI kunt u het systeem overal benaderen met uw smartphone/tablet. Vanuit het Evohome bedieningspaneel of met de Honeywell Total connect Comfort app bedient u eenvoudig elke kamer van uw woning.

Het zelflerende systeem past zich aan aan uw woon- en leef omgeving. U houdt zelf uiteraard altijd de vrijheid om het in te stellen naar uw eigen comfort wens. Door de verschillende zones in te stellen, kunt u ruimtes separaat in en uitschakelen. Doordat uw cv-ketel minder hoeft te stoken, bespaart u er zowel geld als energie mee.

Alle voordelen op een rijtje
 • Geen extra verborgen kosten (zonder abonnement)
 • Systeem werkt via WiFi
 • Uitbreidbaar systeem
 • Energiebesparend dankzij onder andere Optimum Start en Stop
 • Zelflerende functie
 • Geschikt voor aan/uit en modulerende cv ketels
 • Totale controle over uw wooncomfort
 • Constante verbetering en kosteloze updates van de app.
 • Programmeerbaar naar uw levensstijl
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Mogelijkheid om in te stellen per kamer
Energiebesparend en zelflerend

Het Honeywell Evohome systeem bespaart energie voor u dankzij de zoneregeling. U kunt per kamer instellen welke temperatuur u daar wenst. Dankzij de Optimum Start en Stop technologie van Honeywell leert het systeem hoelang het precies duurt om de kamer naar de juiste temperatuur te verwarmen of af te koelen. Wanneer er ergens een raam open blijft staan, dan detecteert de radiatorregelaar dat. De radiatorregelaar zorgt ervoor dat de ketel tijdelijk stopt met verwarmen. De Evohome Touch verbruikt slechts 2,6 watt.

Technische specificaties
Aantal perioden per dag programmeerbaar: 6 perioden
Maximum aantal zones: 12
Ketelaansturing: Aan/uit met BDR91A1000 of OpenTherm modulerend met R8810A1018
Taal: Nederlands, Duits, Engels, Italiaans of Frans
Instelbereik van temperatuur: Tussen 5 - 35 graden Celcius
Voeding: 230V
Honeywell Evohome configurator

Zie gemakkelijk en snel welk pakket u nodig heeft voor uw situatie. Klik op de link en met de Honeywell Evohome systeemconfigurator ontdekt u in een paar stappen:

 • Of uw woning geschikt is voor het Evohome WIFI systeem
 • Alle systeembenodigdheden voor uw woning
 • Wat het energie verbruik van uw woning is
Bekijk de Honeywell Evohome configurator

Honeywell Evohome FAQ

1. Bestaat er een app die mij altijd toegang geeft tot Evohome, waar ik ook ben?

De Total Connect Comfort app geeft u de mogelijkheid om altijd en overal met uw Evohome systeem in verbinding te blijven. De Total Connect Comfort app is beschikbaar voor Apple iOS 6.1 en hoger en voor Android 4.0.3.

Klik hier voor de link naar Honeywell Evohome iPhone app

Klik hier voor de link naar Honeywell Evohome Android app

2. Op welke manier functioneert het bedieningspaneel van Evohome?

Het bedieningsinterface heeft een simpel en overzichtelijk design. Er zit schermverlichting in verwerkt, waardoor u zelfs in het donker het systeem kunt gebruiken. Hiernaast ziet u een voorbeeld van de Evohome interface, waarbij duidelijk is uitgelegd welke functie is verbonden aan de knop. 

Op het kleurendisplay kunt u de huidige temperatuur en de ingestelde, gewenste temperatuur duidelijk zien. Dankzij het touchscreen kunt u het scherm gemakkelijk bedienen.

3. Is het mogelijk om Evohome te combineren met een weersafhankelijke regeling?

Ja. Bij het monteren van een buitenvoeler aan de cv-ketel wordt de ketel nog steeds met Evohome aangestuurd op basis van de buitentemperatuur. Let op, het is niet mogelijk om de buitentemperatuur op de Evotouch zichtbaar te maken of de weersafhankelijke regeling op de Evotouch in te stellen.

4. Hoeveel zones kan ik regelen met Evohome?

U kunt maximaal 12 zones onafhankelijk van elkaar regelen met de Evotouch. Hierbij maakt het niet uit welke toepassing er wordt gebruikt. Bij een combinatie van bijvoorbeeld vloerverwarming en radiatoren kunt u ook maximaal 12 ruimtes individueel regelen.

5. Wat is het maximum aantal HR92WE's dat ik bij Evohome kan gebruiken?

Er zit geen maximum aan het aantal HR92WE radiatorthermostaten die u in uw woning kunt gebruiken. Ook kunt u per zone net zoveel HR92WE's plaatsen als gewenst is. Het totaal aantal zones is echter beperkt tot een maximum van 8.

6. Wat is de Evotouch?

Honeywell noemt het bedieningspaneel de Evohome Touch.

7. In welke kleuren is de Evotouch beschikbaar?

De Evotouch is in 3 verschillende kleuren front covers beschikbaar: geborsteld metaal, hoogglans wit en gepolijst zwart. U kunt de front covers bestellen als set (ATF400). De Evotouch wordt standaard in hoogglans wit geleverd.

8. Wat is de definitie van een modulerende thermostaat?

Met een modulerende verwarmingsregeling kan de branderhoogte van de ketel op verschillende standen branden.

Dit zorgt voor een nauwkeurige temperatuurregeling en de branderactiviteit van de ketel wordt precies aan de warmtebehoefte aangepast. Op die manier haalt een modulerende regeling meer rendement uit een laag vermogen van stoken.

Daarnaast is het moduleren nog beter voor het milieu. Er worden namelijk minder schadelijke stoffen uitgestoten. Een modulerende ketel en thermostaat hebben een tweeweg communicatie, waardoor de thermostaat ook informatie vanuit de ketel kan ontvangen.

9. Wat is 'OpenTherm'?

Het standaard communicatieprotocol voor moduleren heet OpenTherm. Het is eigenlijk de taal waarmee twee modulerende toestellen met elkaar praten. Dit houdt in dat OpenTherm producten (cv-toestellen en thermostaten) van diverse merken met elkaar kunnen samenwerken.

U herkent OpenTherm-producten aan het OpenTherm logo.

OpenTherm-communicatie maakt gebruik van de normale tweedraads thermostaatkabel. Aan de hand van deze verbinding voorzien het cv-toestel en de thermostaat elkaar, in twee richtingen, van informatie voor een precieze en energiezuinige regeling. Welke informatie er vanuit de branderautomaat aan de thermostaat wordt gegeven, is afhankelijk van het betreffende toestel.

10. Hoe kan ik de zomer-/wintertijd instellen op mijn klokthermostaat?

De interne klok van de klokthermostaat verzet de tijd automatisch een uur voor- of achteruit op de juiste dag. Het is wel noodzakelijk dat u de datum correct heeft ingesteld.

11. Wat voor thuisnetwerk heb ik nodig voor Evohome of connected producten van Honeywell?

U heeft een stabiele breedbandverbinding nodig voor connected producten van Honeywell. De producten vereisen ook een IP-adres, toegewezen door DHCP. Het zal niet werken of niet worden ondersteund op netwerken zonder DHCP.

Honeywell producten communiceren via poort 443 (HTTPS). Dit is een gangbare open poort die veel bedrijven gebruiken om online veilig te kunnen winkelen en voor andere veilige transmissies. Uw internet service provider of hardware zal deze poort normaal gesproken niet blokkeren. Wanneer er aanvullende beveiligingsmaatregelen zijn geïmplementeerd of als u gebruikt maakt van andere netwerkdiensten, zorg er dan voor dat deze poort open staat voor Honeywell producten.

12. Wanneer de batterijen van HR92WE of draadloze temperatuurvoelers bijna leeg zijn, geeft Evotouch dan een melding?

Ja, Evotouch geeft een melding wanneer de batterijen van een bepaald draadloos component in het systeem bijna leeg zijn.

13. Wat maakt dat het systeem slim is?

Zoneregeling is slim van zichzelf. Het is inefficiënt om met slechts één thermostaat uw hele huis aan te sturen.

U regelt de warmte in het hele huis van kamer tot kamer met temperatuurmeting op meerdere punten. Dit is veel slimmer en het gaat energieverspilling tegen. U verwarmt geen ruimtes die niet in gebruik zijn.

Evohome is ontworpen met geïntegreerde technologieën, zodat het systeem uw leven makkelijker maakt. De radiatorregelaars onthouden bijvoorbeeld veel informatie van eerdere opdrachten om de kamer te verwarmen.

Wanneer er ergens een raam open blijft staan (Vensterfunctie), dan detecteert de radiatorregelaar dat. Hij zorgt er dan voor dat deze ruimte tijdelijk stopt met verwarmen, om energieverspilling tegen te gaan, totdat het probleem is opgelost in deze zone.

Daarnaast biedt Evohome andere opties, zoals Optimale Start en Stop.

14. Kan Evohome samenwerken met voice-assistenten?

Ja. Het Evohome systeem kan samenwerken met Amazon Alexa, Google Home en If This Then That (IFTTT).

15. Is er een speciale functie beschikbaar voor vakanties?

Er is een vakantiefunctie beschikbaar. U kunt instellen wanneer u weggaat en wanneer u weer terugkomt. Daarna pakt het systeem automatisch weer uw normale programma op.

16. Wat is Optimum Start en Stop?

Met de traditionele, verouderde verwarmingssystemen moest u zelf een inschatting maken wanneer de verwarming aan en uit moest om uw gewenste temperatuur te bereiken. Dit is helaas niet energie-efficiënt. Met het Honeywell Evohome systeem is dit een probleem voor in het verleden.

De Optimum Start en Stop-technologie optimaliseert zichzelf automatisch aan voor uw huis. Dit betekent dat het systeem leert hoelang het nodig heeft om uw huis te verwarmen.

Met de Optimum Start-technologie berekent het Honeywell systeem hoelang het duurt om de door u ingestelde temperatuur te bereiken. Hierdoor wordt op een nauwkeurig moment de verwarming aangezet. Dit zorgt ervoor dat de juiste temperatuur op het exacte tijdstip wordt bereikt. Deze technologie is milieubesparend, energiebesparend en geldbesparend in vergelijking met oude verwarmingssystemen!

De Optimum Stop-technologie werkt met dezelfde methode als de Optimum Start-technologie. Als u instelt dat het om 22:00 uur 18 graden moet zijn, dan stopt de cv-ketel op het moment dat de cv-ketel genoeg overgebleven warmte heeft. Hierdoor kan de cv-ketel eerder uit, maar blijft hij wel uw huis verwarmen. Het Evohome systeem past zich aan aan uw huis. Ook de Optimum Stop-technologie bespaart u energie, geld en het is milieuvriendelijk.

17. Wat kost Honeywell Evohome?

Bekijk hierboven de meeste actuele prijzen van onze Honeywell Evohome producten. U krijgt in het totaalpakket het bedieningspaneel, de Opentherm module of Aan/uit module, een tafelstandaard en 4 thermostatische radiatorknoppen.

U kunt de set uitbreiden met losse thermostatische radiatorknoppen. Wilt u het bedieningspaneel monteren aan uw muur dan kunt u de Evohome WiFi voedingsmodule wandmontage aanschaffen.

Neem contact op voor advies over welke onderdelen van de Honeywell Evohome collectie u nodig heeft, wij adviseren u graag!

18. Downloads