Ke Kelit

Een topproduct uit Oostenrijk.

Ke Kelit ontwikkelt, produceert en verkoopt al decennia lang hoogwaardige en duurzame kunststof en metalen leidingsystemen. Aan de transport van drinkwater worden de hoogste kwaliteitseisen gesteld en uiteraard voldoen de systemen van Ke Kelit aan al deze eisen. Het Kelox systeem wat wij aanbieden is geschikt voor drinkwater- en centrale verwarmingssystemen.

Het Oostenrijkse Ministerie van Milieu heeft het Ecolabel toegekend aan Ke kelit, dit is één van de belangrijkste onderscheidingen voor duurzame Oostenrijkse kwaliteitsproducten. Om het Ecolabel te krijgen en te behouden is de voorwaarde dat een afval- en een milieubeheerconcept met succes wordt nageleefd. Ke Kelit vindt het vanzelfsprekend om rekening te houden met toekomstige generaties.  

Sorteren

Meerlagenbuizen

De Kelox buis, een 5-laags diffusiedichte PE-RT/aluminium composietleiding, kan zowel voor opbouw- als inbouwtoepassingen worden gebruikt. In combinatie met het ruime assortiment messing of PPSU pers- of push fittingen zijn er veel mogelijkheden. De buis is leverbaar in diverse maten en lengtes, op de rol of in een rechte lengte van 5 meter. In een kale uitvoering maar ook met een beschermingsmantel of isolatie. Deze buis is in te korten met een speciale buizenschaar.

Persfittingen

De Kelox-UltraX persfittingen bestaan uit spanningsvrij gegloeid messing, met een rvs pershuls, een inspectievenster als insteekcontrole voor de hoogste maatvastheid na persing en EPDM o-ringen. De Kelox-PP persfittingen zijn van kunststof, een slagvaste en halogeenvrije PPSU. Ook voorzien van rvs pershuls, een inspectievenster als insteekcontrole voor de hoogste maatvastheid na persing en EPDM o-ringen.

Om deze persfittingen te monteren heeft u een perstang nodig. De persbek die in de perstang zit moet voorzien zijn van een U profiel. Alleen met een U profiel persbek is het mogelijk om een lekvrije verbinding te maken! 

Pushfittingen

Deze worden ook steekfittingen genoemd. De Kelox Protec steekfittingen zijn er ook in twee uitvoeringen. Spanningsvrij gegloeid messing, EPDM o-ringen, transparante huls en kijkvenster als insteekcontrole Of in de PPSU uitvoering met EPDM o-ringen, transparante huls en kijkvenster als insteekcontrole.

Om de push/steek verbinding te monteren heeft u geen gereedschap nodig. Dit verhoogt niet alleen het installatiegemak, maar zorgt er ook voor dat onnodige kosten voor gereedschap en onderhoud daarvan tot het verleden behoren.

Zowel de pers- als de pushfittingen zijn niet demonteerbaar!