Nefit thermostaten

Eén van de uitvindingen van Nefit is een geavanceerde regelmethode die ervoor zorgt dat de cv-ketel zuiniger én comfortabeler stookt. Anders dan gewone cv-ketels regelen Nefit-ketels de warmte in huis op basis van wat u voelt: de temperatuur van de lucht. Daarvoor hebben ze een scherp zintuig nodig: een ModuLine-thermostaat. Nefit-thermostaten communiceren via het EMS-protocol. Hierdoor werken Nefit-thermostaten het beste samen met Nefit-cv-ketels.

Sorteren

Nefit thermostaten

Inmiddels is Nefit overgenomen door Bosch. Daardoor verdwijnt de Nefit Easy langzaam uit de markt. Daarvoor komt de Bosch EasyControl voor in de plaats. Deze slimme thermostaat heeft als extra functie dat het kan worden gebruikt voor zoneregeling.

Heeft u een andere cv-ketel? Dan heeft u waarschijnlijk een adapter nodig. Bekijk de aansluittabel onderaan de pagina. Komt u er niet uit? Neem contact met ons op via de chat of mail.

Welke Nefit-thermostaat past bij uw HR-ketel? 

Type cv-ketel

Moduline 1010

Moduline 2050

Moduline 3000

Nefit Easy

Bosch EasyControl

 

Nefit 9000i

Nefit TopLine (II)

Nefit TrendLine (II)

Nefit BaseLine (II)

Nefit Proline

 

Nefit Proline NxT

 

✔ 1)

✔ 1)

Nefit Smartline (Basic)

 

Nefit Ecomline Elite

 

Nefit Ecomline

     

✔ 1)

✔ 1)

Nefit Economy

     

✔ 1)

✔ 1)

Andere merken

     

✔ 1)

✔ 1)

1) Alleen geschikt in combinatie met de Nefit EasyControl adapter.

Nefit slimme thermostaat

De Nefit Easy is dé slimme thermostaat van Nefit. De Nefit Easy slimme thermostaat werkt op het geavanceerde EMS-protocol. Hiermee is het mogelijk om op Nefit-ketels die EMS of iRT gebruiken een grafische weergave te zien van het gasverbruik in huis. De Nefit Easy is eind 2020 volledig vervangen voor de Bosch Easycontrol, deze heeft gelijkwaardige aansluitmogelijkheden maar meer functies. Kijk voor meer informatie bij de Bosch EasyControl.

Bosch slimme thermostaat (zoneregeling)

De Bosch EasyControl is de nieuwste thermostaat van Bosch/Nefit. De thermostaat is er niet alleen visueel op vooruitgegaan. Er zijn een aantal nieuwe functies, zoals de Away/Home-functie. Als u uw telefoon koppelt met de thermostaat, schakelt de cv-ketel automatisch uit wanneer u weg bent en verwarmt weer wanneer u bijna thuis bent. De Bosch EasyControl is beschikbaar als losse thermostaat, of met radiatorknoppen. Met de radiatorknoppen maakt u het mogelijk om van de thermostaat een zoneregeling te maken.

Nefit klokthermostaat

De Nefit Moduline 3000 en 2050 zijn modulerende klokthermostaten. Een klokthermostaat kenmerkt zichzelf door energie te besparen door middel van een klokprogramma. Klokthermostaten zijn uitermate geschikt voor huishoudens met een vast schema. De Nefit Moduline 2050 is alleen geschikt voor Nefit cv-ketels met een EMS- of OpenTherm-protocol. De Nefit Moduline 3000 heeft meerdere klokthermostaten, waaronder twee voor de cv, een voor een circulatiepomp en een voor warm water. De Nefit Moduline 3000 is alleen geschikt voor Nefit 9000i, Topline (II), TrendLine (II) of BaseLine (II).

Nefit kamerthermostaat

De Nefit Moduline 1010 kamerthermostaat is een eenvoudig te bedienen modulerende kamerthermostaat, welke tevens geschikt is voor ruimteregeling. De Moduline 1000 is klein en compact qua formaat en strak vormgegeven. Deze thermostaat biedt u de mogelijkheid om alles in te stellen met slechts één draaiknop. De Nefit Moduline 1010 is geschikt voor modulerende ketels van Nefit op het EMS- of OpenTherm-protocol.