Naar boven

Bonfix

Bonfix

BONFIX is een groeiend en bloeiend bedrijf en dankzij de voortvarende, originele en dynamische aanpak is het bedrijf uitgegroeid tot één van de bekendste en belangrijkste spelers op de markt van onder andere knel-., press en soldeerkoppelingen, meerlagen leidingsystemen en koppelingen.

Ons BONFIX assortiment bestaat uit onder andere draadkoppelingen, knelkoppelingen, muurplaten, soldeerkoppelingen en kranen zoals de gaskogelkraan of de vorstvrije buitenkraan.

Sorteren

BONFIX draadkoppelingen

BONFIX draadkoppelingen zijn koppelstukken om een water- en luchtdichte verbinding te maken tussen bijvoorbeeld buizen. De draadkoppelingen van BONFIX die wij in ons assortiment hebben zijn voornamelijk gemaakt van messing. Dus zoek je een verloopring, een verloopnippel of een wartelmoer van messing, dan vind je het bij BONFIX.

BONFIX knelknoppelingen

De knelkoppelingen van BONFIX zijn gemaakt van hoogwaardig, eigen geproduceerd messing en zijn voorzien van een aantal keurmerken: KIWA, ATA, GASTEC QA, en KVGB. De koppelingen zijn hiermee geschikt voor gas, water, luchtstoom en verwarming.

Tip: Draai de knelkoppelingen nooit te vast aan, dit kan namelijk vervormingen veroorzaken.

BONFIX muurplaten

Muurplaten gebruik je wanneer je een kraan gaat installeren aan de muur. Deze muurplaat is altijd nodig en zorgt voor de overgang van de waterleiding naar de kraan. Gebruik hiervoor de muurplaat van BONFIX. BONFIX muurplaten zijn geschikt voor onder andere thermostaatkranen en badkamerkranen.

BONFIX soldeerkoppelingen

BONFIX soldeerkoppelingen, ook wel soldeerfittingen, zijn geschikt voor gas-, water-, en cv-systemen. Zoals de naam al zegt, deze koppelingen moet je solderen. Hiervoor heb je soldeermiddel nodig. Vergeet ook niet om van te voren de verbindingen goed te reinigen met reinigers en ontvetters zoals bijvoorbeeld de Griffon S-39 soldeervloeistof.

Tip: De BONFIX soldeerkoppelingen kan je alleen gebruiken in combinatie met een koperen pijp.

BONFIX kogelkraan en tapkraan

De BONFIX kogelkraan zorgt ervoor dat je de stroming van bijvoorbeeld gas geheel of gedeeltelijk kan sluiten. De vul- en aftapkraan zorgt ervoor dat je de waterinstallatie kan voorzien van water of dit juist kan ontnemen. Speciaal voor gasleidingen heeft BONFIX gaskogelkranen, deze zijn uiteraard voorzien van het GASTEC QA keurmerk.