Naar boven

DAB pompen

DAB

DAB is al meer dan 40 jaar één van de belangrijkste spelers op het gebied van beheer en verplaatsing van water. We hebben dan ook een groot aantal DAB pompen in ons assortiment opgenomen. Denk aan circulatiepompen, beregeningspompen, drukverhogingspompen, dompelpompen en vuilwaterpompen. Kies je voor een DAB pomp? Dan kies je voor een betrouwbare en efficiënte pomp die ook nog eens rekening houdt met je energieverbruik.

Sorteren

DAB circulatiepomp

DAB produceert energiezuinige circulatiepompen die geschikt zijn voor zowel huishoudelijk als industriëel gebruik. De circulatiepompen van DAB maken gebruik van elektronische regeling. Voordelen van elektronische regeling zijn:

  • Lage geluidsproductie
  • Meer comfort
  • Aanzienlijke vermindering van de exploitatiekosten

De DAB EVOSTA 2 is geschikt voor circulatie van water in centrale verwarming. De circulatiepomp is uitgerust met een automatische beveiliging tegen overbelasting, het ontbreken van fase, een te hoge temperatuur of spanningswisselingen. De DAB EVOSTA 2 is verkrijgbaar met twee inbouwmaten:

De DAB EVOPLUS Small is, net als de DAB EVOSTA 2, een elektronisch geregelde circulatiepomp. De EVOPLUS wordt gebruikt in verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen. De gebruiksvriendelijke interface is eenvoudig te bedienen en alle relevante informatie met betrekking tot de actuele instellingen en bedrijfssituatie zijn direct af te lezen op het duidelijke display. De DAB EVOPLUS is verkrijgbaar met twee inbouwmaten:

De DAB EVOTRON heeft een aantal instelmogelijkheden waardoor de elektronica veranderingen in het systeem detecteert en de prestaties van de pomp aanpast aan de gekozen regeling. Hiermee zorgt de DAB EVOTRON altijd voor optimale efficiëntie en een minimaal energieverbruik. De DAB EVOTRON is verkrijgbaar met één inbouwmaat:

DAB beregeningspomp

De DAB beregeningspompen, Jet en Gardenjet, zijn geschikt voor kleine landbouwtoepassingen en tuinen. De pompen kunnen, afhankelijk van de gekozen pomp, gebruikt worden in combinatie met drie, vijf of tien sproeiers. Let er wel op dat de pomp niet automatisch uitschakelt wanneer het waterniveau te laag is. Schaf daarom altijd een DAB Control-D droogloopbeveiliging aan. De DAB beregeningspomp is verkrijgbaar in de volgende modellen:

DAB drukverhogingspomp/hydrofoorpomp

De DAB E.SYBOX is een drukverhogingspomp, dit wordt ook wel een hydrofoorpomp genoemd. De pomp zorgt voor een stabiele druk in de waterleiding. De gewenste waterdruk stel je zelf in op de pomp. De DAB E.SYBOX is energiezuinig en is zeer stil. De DAB E.SYBOX is verkrijgbaar in twee varianten:

DAB dompelpomp

De DAB Nova Up dompelpomp ontlucht zichzelf dankzij de ingebouwde airlock functie en via de bovenaansluiting krijgt de motor van de dompelpomp voldoende koeling. De DAB Nova Up is geschikt voor het droogpompen van kelders en garages die zijn ondergelopen. De DAB Nova Up 300 M-AE laat een laagje restwater van 2 tot 3 mm over, de DAB Nova Up 180 M-NA een laagje van slechts 0 tot 1 mm. De DAB Nova Up dompelpomp is verkrijgbaar in twee varianten:

De DAB FEKA dompelpomp is een krachtige pomp die geschikt is voor het leegpompen van tanks en het draineren van vervuild water. De DAB FEKA VS 550 M-A is bijvoorbeeld geschikt voor het verpompen van zeer vervuild water met vaste bestanddelen met een maximale grootte van maar liefst 50 mm. De DAB FEKA is verkrijgbaar in twee varianten:

De DAB FEKA BVP 750 M-A is ook verkrijgbaar als complete set inclusief afvoerslang en opbergbox.

DAB vuilwaterpomp

De DAB GENIX VT 030 is geschikt voor het verpompen van afvalwater van de wasmachine of vaatwasser. De pomp kan water afpompen van 75 °C tot zelfs 90 °C (90 °C met een tijdslimiet van 30 minuten). De DAB GENIX 130 is de vuilwaterpomp van DAB die geschikt is voor het toilet, de wastafel en de wasmachine. Door de laag gepositioneerde zij-aansluitingen is het ook mogelijk om een douche en/of bidet op de pomp aan te sluiten. De DAB GENIX is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: