Naar boven

Fix

Fix heeft een uitgebreid assortiment met producten voor jouw klus. Of je nu op zoek bent naar onderdelen die geschikt zijn voor het afvoeren van hemelwater, alles voor het aanleggen van vloerverwarming, installatiedraad, sluitringen of PIR isolatieplaten. Je zoekt het en Fix heeft het.

Sorteren

Fix vloerverwarmingsbuis

De Fix vloerverwarmingsbuizen zijn opgebouwd uit vijf lagen. De buitenlaag is van kunststof gemaakt, PE-RT of PE-Xa. Het verschil hierin is dat PE-Xa flexibeler is dan PE-RT. Omdat de buis uit meerdere lagen bestaat, worden ze ook wel meerlagenbuizen genoemd. De Fix vloerverwarmingsbuizen zijn diffusiedicht, zijn voorzien van een KOMO-keur en zijn gecontroleerd en goedgekeurd door SKZ.

Fix tackerplaten

De Fix tackerplaat maakt deel uit van het veelgebruikte tackersysteem. Het aanleggen van vloerverwarming met een tackersysteem is eenvoudig en ook nog eens budgetvriendelijk. Met behulp van tackerclips en een handtacker zorg je ervoor dat de vloerverwarmingsbuizen op de plaat blijven zitten. We raden aan om drie tackerclips te gebruiken per strekkende meter buis en het liefst in de bochten één of twee meer.

Fix noppenplaten

De Fix droogbouw vloerverwarmingsplaat lijkt op een noppenplaat, maar is gemaakt van polystyreen. Dit is een vorm van piepschuim. De plaat is licht van gewicht en heeft een zeer goede isolerende werking. En omdat de Fix noppenplaat geschikt is voor droogbouw, hoef je alleen maar een vulmiddel te gebruiken als afwerking.

Fix isolatieplaat

Tijdens het leggen van vloerverwarming is het ook verstandig om de vloer meteen te isoleren. Omdat je meestal niet veel ruimte hebt, kies je voor een isolatieplaat die niet zo dik is. PIR isolatieplaten van Fix hebben een hoge isolatiewaarde en daardoor is het mogelijk om dun te isoleren. Wil je meer weten over PIR? Bekijk dan eens onze pagina met isolatieplaten.

Fix mattenbinders

De Fix mattenbinders zijn handig bij het vastzetten van de vloerverwarmingsbuizen aan draadstaalmatten. De mattenbinders zijn verkrijgbaar met een lengte van 120 mm en worden geleverd in een zak van 1000 stuks. We raden aan om drie matenbinders te gebruiken per strekkende meter buis en het liefst in de bochten één of twee meer.

Snel vloerverwarmingsbuizen vastmaken aan draadstaalmatten met mattenbinders? Dat doe je met behulp van de Fix stroppertang.

Fix cv-buis

De Fix cv-buis is een stalen buis die van de cv-ketel naar de radiatoren loopt. Dit soort buizen zijn netjes te buigen me behulp van een buigtang en misstaan daarom ook zeker niet in het zicht. De Fix cv-buis is verkrijgbaar met een diameter van 15 mm, 22 mm, 28 mm, 35 mm, 42 mm en 54 mm.

Fix buis roodkoper

De Fix buis roodkoper chroom zacht is geschikt voor drinkwater-, cv- en gasinstallaties. Roodkoper is één van de meest veelzijdige metalen. Het is buigzaam en heeft een goede warmtegeleiding. Daarom wordt deze buis gebruikt in systemen waarbij temperaturen snel moeten wisselen.

Roodkoper kan je solderen of knellen met behulp van knelkoppelingen.

Fix knelringen

Knelsets zorgen ervoor dat je een waterdichte verbinding kan maken tussen bijvoorbeeld de cv-leiding en de kraan. De knelringen zijn hier een onderdeel van en deze zijn vaak ook apart verkrijgbaar. De knelringen en knelsets van Fix zijn verkrijgbaar in verschillende maten, je kan bij ons bijvoorbeeld terecht voor een Fix knelset voor onderblok M24 16x2.

Fix vulaftapkraan

De vulaftapkraan is onmisbaar voor een goed werkende cv-ketel. Deze kraan zorgt er namelijk voor dat het systeem gevuld en afgetapt kan worden. De Fix vulaftapkraan is voorzien van een hendel die de handeling vergemakkelijkt. Als de hendel dwars op de leiding staat, dan is de kraan dicht. Staat de hendel parallel aan de buis, dan is de kraan open.