Naar boven

Grundfos pompen

Grundfos

Grundfos is de wereldwijde marktleider in pompoplossingen en dat zie je ook terug in het ruime aanbod. Circulatiepompen voor verwarming, condenswaterpompen om condenswater af te voeren, dompelpompen om de kelder leeg te pompen, hydrofoorpompen om de waterdruk te verhogen, vuilwaterpompen om fecaliën te verpompen en tapwatercirculatiepompen zodat je direct warm water hebt uit elke kraan in huis.

Sorteren

Grundfos circulatiepomp

De circulatiepomp wordt gebruikt in cv- en/of koelsystemen. De pomp zorgt ervoor dat heet water vanuit de cv-ketel door de radiatoren en de leidingen van de vloerverwarming stroomt. Grundfos maakt verschillende modellen circulatiepompen:

De Grundfos ALPHA1 is een betrouwbare circulatiepomp en levert zeer goede prestaties. De ALPHA1 circulatiepomp verbruikt slechts 81 kWh per jaar (gebaseerd op een standaard huis van 150 m2 met 6840 uur verwarming per jaar).

De Grundfos ALPHA2 en Grundfos ALPHA3 zijn voorzien van een AUTOADAPT-functie. Deze functie kiest het beste werkpunt voor rendement en comfort en vermindert hiermee het energieverbruik tot 80% in vergelijking met traditionele circulatiepompen. De ALPHA3 heeft nog als extra functie de mogelijkheid om waterzijdig in te regelen. Deze functie zorgt ervoor dat de verwarmingsbron niet meer water verwarmt dan nodig is.

De Grundfos MAGNA3 maakt ook gebruik van de AUTOADAPT-functie en is geschikt voor verwarming- en koeltoepassingen (airconditioning). De MAGNA3 is bedoeld voor grote utiliteitsgebouwen zoals ziekenhuizen en scholen.

De Grundfos UPS2 is speciaal ontworpen om te voldoen aan de prestatie- en dimensievereisten voor vervanging van oudere UPS-pompen. De UPS2 is energiebesparend, heeft een lagere CO2-uitstoot en is geschikt voor lage temperatuur verwarming

De pluspunten van een Grundfos circulatiepomp:

  • Eenvoudig te installeren
  • Laag energieverbruik (tot 80% minder dan traditionele circulatiepompen)
  • Laag geluidsniveau
  • Lange levensduur

Grundfos condenswaterpomp

De Grundfos CONLIFT1 condenswaterpomp gebruik je voor het verpompen van condensaat onder rioolniveau of condensaat dat niet via een natuurlijke neerwaartse helling naar het rioolsysteem kan worden geleid. Denk bijvoorbeeld aan het afvoeren van condensaat van een airconditioningssysteem, een condensaatketel of een luchtontvochtiger.

Grundfos dompelpomp

De dompelpomp van Grundfos pompt gemakkelijk en snel vuilwater weg. De Grundfos KP150-AV-1 is een lichtgewicht dompelpomp die geschikt is voor het verpompen van niet-agressief water en grijs afvalwater. De pomp kan bestanddelen tot 10 mm wegpompen. De Grundfos Unilift CC5 - A1 is ideaal als er een lage aanzuighoogte benodigd is. De pomp laat, in de handmatige stand, namelijk een laagje restwater achter van slechts 1 mm.

Grundfos drukverhogingspomp/hydrofoorpomp

Een drukverhogingspomp, ook wel een hydrofoorpomp, zorgt voor een hogere waterdruk in de waterleiding. De Grundfos UPA drukverhogingspomp verhoogt de inkomende waterdruk met 0,5 tot 0,75 bar. Voor het zwaardere werk heeft Grundfos de Grundfos CMBE HYDRO drukverhogers. We hebben de Grundfos CMBE HYDRO 3-62 1.1 kW in ons assortiment opgenomen, deze is geschikt voor een maximale druk van 10 bar.

Grundfos tapwaterpomp

Een Grundfos tapwaterpomp zorgt ervoor dat warm water direct beschikbaar is als daar vraag naar is. Je hoeft dus niet meer te wachten tot de douche warm is, of totdat je eindelijk warm water uit de keukenkraan hebt. In ons assortiment hebben we de volgende tapwaterpompen van Grundfos:

Grundfos vuilwaterpomp

De Grundfos SOLOLIFT2-serie zorgt ervoor dat je afvalwater kan afvoeren van elke sanitaire installatie in de woning. Denk hierbij aan het afvalwater van uw douche, bad, wastafel, vaatwasser of wasmachine. Bedenk alleen wel dat niet elke vuilwaterpomp geschikt is voor alle toepassingen.

Het assortiment met SOLOLIFT2 vuilwaterpompen bestaat uit vijf compacte varianten voor de afvoer van afvalwater in woningen. De SOLOLIFT2 C-3 en SOLOLIFT2 D-2 zijn speciaal ontworpen voor het afvoeren van (heet) afvalwater van een douche, bad, gootsteen, wastafel, vaatwasser en wasmachine. De SOLOLIFT2 WC-1, SOLOLIFT2 WC-3 en SOLOLIFT2 CWC-3 vuilwaterpompen zijn geschikt voor het afvoeren van afvalwater van maximaal één toilet, één wastafel, één douche en één bidet.