Naar boven

Henco

Henco

In 1992 lanceerde Henco de meerlagenbuis en sindsdien heeft het bedrijf niet stil gezeten. Vandaag de dag zorgt Henco voor een jaarlijkse productie van meer dan 130 miljoen meter buis en meer dan 11 miljoen koppelingen van topkwaliteit. 'Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg', is dan ook het motto van Henco.

Sorteren

Henco meerlagenbuis

De Henco meerlagenbuis Alupex Standard biedt alle voordelen van metaal en kunststof. De buis is diffusiedicht, heeft een naadloos gelaste binnenkern en is volledig corrosiebestendig. Daarnaast is de buis geluiddempend en erg licht, wat kenmerkend is voor een kunststof buis. De buis is gemakkelijk te buigen en wordt daarom ook wel een flexibele waterleiding genoemd. De meerlagenbuis is verkrijgbaar als meerlagenbuis met mantel en als meerlagenbuis met isolatie.

De meerlagenbuis is ook verkrijgbaar speciaal voor gas: de Henco Standard Gas. Deze gele buis biedt uiteraard ook alle voordelen van metaal en kunststof net als de Alupex Standard. Uiteraard is deze meerlagenbuis voor gas toegestaan voor gasleidingen, in landen waar er een Henco gaskeur en certificaten voor handen zijn.

Daarnaast hebben we ook in ons assortiment de Henco Combi Standard. Deze rol bestaat uit twee Henco meerlagenbuizen, beiden voorzien van een mantelbuis. Ze zijn plaatselijk aan elkaar verbonden en zo is het mogelijk om de twee buizen in één beweging af te rollen. De rode markering op de buis geeft aan wat de aanvoerbuis is. De Henco Combi Standard zorgt voor een nette afwerking achter de muur.

Henco koppelingen

Een betrouwbare verbinding maken doe je met behulp van Henco koppelingen.

Gebruik je Henco perskoppelingen? Dan ben je sneller klaar met de klus dan wanneer je de koppelingen gaat solderen. Deze perskoppelingen zijn gemaakt van hoogwaardig PVDF (polyvinylidenefluoride) of messing. Alle perskoppelingen hebben controlevensters, zodat je kan zien of de buis correct geplaatst is. De speciale positioneringsrand zorgt ervoor dat je de persbek op de juiste manier om de pershuls plaatst.

De Henco Vision steekkoppelingen zijn volledig gemaakt van PVDF en zijn geschikt voor vele toepassingen. De Henco Vision steekkoppelingen hebben een korte montagetijd én een minimale faalkans. Je bent dus nog sneller klaar met de klus dan wanneer je perskoppelingen gebruikt. Kies je voor steekkoppelingen? Dan heb je minimale gereedschapskosten, je hebt geen persmachines of schroefsleutels meer nodig.

De Henco knelkoppelingen zijn gemaakt van messing en bestaan uit een messing euroconus aansluiting en een messing knelverbinding. De knelkoppelingen van Henco, die wij in ons assortiment hebben, maken het mogelijk om een verbinding te maken tussen een koperen buis en een meerlagenbuis.