Naar boven

KE KELIT

Al decennia lang ontwikkelt en produceert KE KELIT hoogwaardige en duurzame kunststof en metalen leidingsystemen, denk bijvoorbeeld aan de KELOX buis, de KELOX ULTRAX perskoppelingen en de KELOX PROTEC steekfittingen. KE KELIT heeft meer dan 230 patenten, een duidelijk bewijs van de productontwikkelingsvaardigheden van dit bedrijf.

Sorteren

KE KELIT meerlagenbuizen

De KE KELIT meerlagenbuizen kan je gebruiken bij het aanleggen van onder andere vloerverwarming en drinkwatersystemen.

De meerlagenbuizen van KE KELIT bestaan uit vijf lagen:

  • Buitenlaag van PE-RT
  • Hechtmiddel
  • Tussenlaag van aluminium
  • Hechtmiddel
  • Binnenlaag van PE-RT

De buizen bestaan dus uit PE-RT en een tussenlaag van aluminium, ze worden dan ook wel PE-RT alu buizen genoemd. Niet alle meerlagenbuizen bestaan trouwens uit deze samenstelling, sommige buizen bevatten geen aluminium maar hebben een geëxtrudeerde diffusie beschermingslaag (EVOH).

De KE KELIT KELOX meerlagenbuis is verkrijgbaar in verschillende diameters, verschillende lengtes en naar wens met of zonder mantel of isolatie. Dit alles om ervoor te zorgen dat er altijd een KELOX meerlagenbuis is die bij jouw klus past.

KE KELIT perskoppelingen

De KE KELIT KELOX perskoppelingen zijn gemaakt van messing of van kunststof (PSSU). De persfittingen hebben, ongeacht of deze van messing of PSSU is, een rvs pershuls en een controlevenster.

Messing en PPSU hebben allebei zo hun eigen eigenschappen en hun eigen voor- en nadelen. Wil je meer weten over het verschil tussen een messing en PPSU perskoppeling? Lees dan onze blog over dit onderwerp.

KE KELIT steekkoppelingen

De steekkoppeling van KE KELIT is een nieuwe innovatie op het gebied van leidingsystemen. Deze koppelingen zorgen ervoor dat je snel het leidingsysteem kan monteren zonder dat je inlevert op een goede en lekvrije verbinding. De koppelingen hebben een geïntegreerde afdichtingstechniek waardoor je geen persgereedschap nodig hebt voor de bevestiging op de buis. Dankzij het controlevenster kan je zien of de buis op de juiste manier is ingestoken. De KE KELIT KELOX PRO steekkoppelingen zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: messing en PPSU.

KE KELIT gereedschap voor buizen en koppelingen

Om het leidingsysteem goed en netjes aan te leggen heb je ook gereedschap nodig. Onmisbaar zijn de KE KELIT buissnijder, de buigveer en uiteraard de ontbramer. Met deze gereedschappen zorg je ervoor dat de buis op maat is, goed gebogen is en ontbraamd is.

Kies je ervoor om de leidingen te koppelen met perskoppelingen? Dan heb je een handperstang of een persmachine nodig.

Tip: Zorg ervoor dat je de juiste persbek hebt. De persbek die in de perstang zit moet voorzien zijn van een U-profiel. Alleen met een U-profiel persbek kan je een lekvrije verbinding maken.

Kies je ervoor om de leidingen te koppelen met steekkoppelingen? Dan heb je, buiten de gereedschappen om de buis te buigen, geen extra gereedschap nodig. Dit verhoogt niet alleen het installatiegemak, maar zorgt er ook voor dat onnodige kosten voor gereedschap en onderhoud daarvan tot het verleden behoren.