Naar boven

Orcon

Orcon
Sorteren

Orcon ontwikkelt en produceert energiezuinige ventilatiesystemen voor woningen, kantoren, fabrieken, scholen en horecagelegenheden. Er zijn verschillende type ventilatiesystemen, zoals de Orcon HealthLine WTW of de Orcon Smartline units. De Orcon Smartline ventilatiesystemen worden standaard geleverd met een vochtsensor en daarnaast zijn er ook diverse uitbreidingsmogelijkheden met bijvoorbeeld extra 15RF afstandsbedieningen en CO2-sensoren.

De voordelen van een Orcon ventilatiesysteem

Met een ventilatiesysteem van Orcon is huis bent u altijd verzekerd van frisse schone lucht en een gezond binnenklimaat. De sensoren zorgen ervoor dat de ventilatie volledig automatisch functioneert en daarmee voorkomt u een muffe lucht in huis, vochtplekken en schimmels.

Orcon WTW (Warmte Terug Winning) units

Een WTW-unit is een compacte balansventilator met warmteterugwinning, zoals de Orcon HealthLine HRC 220. Een WTW-unit zorgt ervoor dat de warme binnenlucht wordt gefilterd en warmte wordt behouden om vervolgens uw huis te verwarmen. Hiermee bespaart u kosten, omdat uw cv-ketel niet opnieuw het huis hoeft te verwarmen. De Orcon WTW-units voeren de vervuilde, warme binnenlucht naar buiten toe. De warmtewisselaar houdt de warmte vast van de binnenlucht en verwarmt de frisse buitenlucht terwijl het naar binnen wordt gevoerd. Hiermee creëert u een gezonder en aangenamer binnenklimaat en wordt uw woning goedkoper verwarmd. Orcon WTW-units zorgen voor een aangenaam warm binnenklimaat met verse lucht. De warmte van de binnenlucht wordt gefilterd en door de warmtewisselaar naar buiten geleid. De warmtewisselaar geeft de warmte van de binnenlucht vervolgens over aan de schone, frisse buitenlucht terwijl deze naar binnen toe wordt geleid.

Standaard met vochtsensor en uitbreidbaar met CO2-vraagsturing

Alle Orcon Smartline ventilatiesysteem zijn standaard uitgerust met een vochtsensor. Verder zijn ze ook uitbreidbaar met extra CO2 ruimtesensoren en extra 15RF afstandsbedieningen. Dit biedt meer comfort en meer mogelijkheden voor een nog beter binnenklimaat. Om de afvoerbuizen mooi af te dekken adviseren wij om te kiezen voor de universele Orcon afzuigventielen.

Leverbaar met randaarde stekker en perilex stekker

De Orcon ventilatiesystemen zijn leverbaar met een randaarde stekker of een perilex stekker. Dit staat per product op de productpagina aangegeven en geeft u meer inzicht in het kiezen van het juiste woon ventilatiesysteem. Weet u niet zeker welke aansluiting u heeft? Neem dan het Orcon SmartLine renovatiepakket, want dit pakket heeft een randaarde stekker en een perilex stekker.